Koken is populair. Het aantal nieuwe kookboeken neemt elk jaar toe en ook op TV zijn allerlei leuke programma’s én zenders aan koken gewijd. Koken is niet een hype van de laatste paar jaar, maar zit onverminderd in de lift als het gaat om populariteit. Op zich is dat natuurlijk logisch, want eten doen we allemaal elke dag en we willen ook weleens wat anders op tafel zetten dan aardappels met groente en vlees. Vandaag gaan we in op enkele van de beste kookboeken voor 2022, die momenteel heel populair zijn. Want bij Textcase houden we van koken en werken we veel samen met allerlei koks, restaurants en uitgevers van kookboeken. Met deze boeken hoef je niet lang te zoeken naar een goed Kerstcadeau.

 

Leren om te koken

Kookboeken zijn perfect als je wilt leren om te koken. Een simpel en basis gerecht klaarmaken lukt de meeste mensen wel, maar daadwerkelijk iets bijzonders op tafel zetten vergt net wat meer kennis en kunde. Op zo’n moment kan een kookboek je enorm helpen omdat je een de ingrediënten ziet, een stap voor stap handleiding en beeldmateriaal van hoe het er uit moet komen te zien.

Uiteraard kun je dit ook allemaal online vinden, maar desondanks zijn en blijven kookboeken super populair. Veel mensen houden ervan om het boek fysiek naast zich te hebben bij het koken en het staat ook gewoon heel mooi om een schap vol kookboeken te hebben als je van koken houdt. Het biedt je elke dag weer volop inspiratie en mogelijkheden.

 

De beste kookboeken voor 2022

Ben jij op zoek naar een leuk cadeau voor jezelf, of iemand anders die van koken houdt? Dan mag ‘Een kookboek’ van Seppe Nobels zeker niet in je keuken ontbreken. Met 450 klassiekers, kookt deze Belgische chef de lekkerste dingen die ook jij thuis kan maken. Het boek won onlangs prestigieuze ‘Het Gouden Kookboek’. Textcase vertaalde dit boek naar het Frans, zodat ook al onze zuiderburen van deze heerlijke gerechten kunnen genieten.

Een andere – internationale – topper is het kookboek ‘Everyone’s Table: Global recipes for Modern Health’ van Gregory Gourdet. Deze bekende chef revolutioneert gezond koken met allerlei wereldse recepten die ook nog eens geen gluten, zuivel, soya en andere allergenen bevatten. Zeker de moeite waard.

De kookboeken van Pascale Naessens zijn enorm populair en behoren tot de best verkochte kookboeken in België. Pascale is momenteel een boegbeeld van pure en gezonde voeding en haar boeken gaan de hele wereld over. Textcase verzorgt de vertalingen naar het Engels en ook in het buitenland wint ze nu diverse grote prijzen met haar boeken.

Ben jij een fan van je eigen brood bakken? Dan mogen de boeken van Anita Sumer zeker niet in je collectie ontbreken. Anita heeft zich gewijd aan het bakken van desembrood en is hiermee een enorme internethit geworden. Ze scoort hiermee ook internationaal goed en heeft allerlei prijzen gewonnen met haar boeken over desem brood. Ook hier heeft Textcase de vertalingen van de boeken naar het Nederlands en Frans verzorgd.

Onze laatste kookboek tip voor 2022 is een boek waar je nu niet direct wat aan hebt, maar straks in de zomer des te meer. The Bastard We Can BBQ Boek maakt van iedereen een BBQ specialist. Vol met heerlijke recepten en een snufje humor, weet je zeker dat dit boek een goede toevoeging is in de keuken van vrijwel iedereen. Want de BBQ draait niet alleen meer om veel vlees, maar ook vegan gerechten, snacks en vis komen in dit boek aan de orde. Wij hebben dit boek vertaald voor onze Duitse Oosterburen, zodat zij in 2022 ook optimaal kunnen BBQ-en.

 

We hopen dat je met deze kookboeken wat inspiratie hebt voor jezelf, of voor de komende feestdagen. Dit zijn super leuke cadeautjes voor iedereen die van koken houdt en daarom perfect voor de Kerst of Sinterklaas.

Werk jij bij een uitgever of ben je zelf kok en wil je een kookboek vertaald hebben? Textcase helpt je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.