De lente is begonnen! De zon laat zich voorzichtig al wat vaker zien. Nog even en dan komen de jonge dieren tevoorschijn, gaan zonaanbidders op zoek naar dat ene lekkere plekje op het terras en duiken tuinliefhebbers met hun groene vingers de tuincentra in. We worden allemaal wat vrolijker en de wereld ziet er straks weer een stuk groener uit.

Natuur

Het voorjaar roept voor ons dus veel associaties op met de kleur groen en bezig zijn met of in de natuur. Aan de kleur zijn veel positieve eigenschappen gelinkt. Groen staat voor energie, een gevoel van tevredenheid, vrede en harmonie. Daarnaast is het voor de meeste mensen een rustgevende kleur. Het straalt optimisme en vertrouwen uit en doet denken aan de natuur en nieuw leven. Ook denk je bij groen al snel aan duurzame energie, milieuvriendelijke oplossingen of misschien zelfs wel gezonde voeding.

Plantenpotten

Wij denken bij groen ook aan een van onze klanten. Want Textcase verkeert niet alleen in het voorjaar in groene sferen. We vertalen veel voor elho, de maker van kunststof plantenpotten. Als vertaalbureau zijn we namelijk niet alleen druk met boeken en artikelen, maar worden we ook op andere gebieden ingezet. Zo schrijven we voor elho de teksten voor de webshop. Daarnaast nemen onze vertalers de teksten voor de marketing-uitingen op zich. Inmiddels weten we precies welke potten en bakken perfect zijn voor binnen, buiten, op balkon en voor het kweken en oogsten van planten.

Positieve vibes

Bij elho is zelfs de denkwijze groen. Zo produceert elho met 100 procent schone windenergie en wordt 55 procent van de producten al gemaakt van gerecycled materiaal. “Ons doel is om in 2020 een volledig circulair bedrijf te zijn”, is te lezen op de site. Onze vaste klant wil dan ook de natuur én de positieve vibes die groen met zich meebrengt dichterbij brengen. En worden we daar niet allemaal vrolijker van?

Meer informatie?
Een website of boek perfect vertaald of geredigeerd?
Onze projectmanagers kunnen je vrijblijvend alles vertellen over hoe wij voor de beste vertalingen zorgen.

Contacteer ons