De coronacrisis heeft iedereen in de wereld op een of andere manier wel geraakt. De hele wereld is veranderd ten opzichte van iets meer dan een jaar geleden. Zo ook online. We zien grote verschuivingen naar de digitale wereld en online business. Voor veel mensen is dit wel even wennen. Gelukkig biedt ook deze verandering veel kansen. Vandaag gaan we in op de vraag: hoe behaal je online succes in 2021. Er zijn enorm veel trends en mogelijkheden te benoemen. Zoveel zelfs, dat we een aantal blogs hieraan zullen wijden. Met de genoemde trends in deze blog, heb jij een aantal handvatten om zakelijk gezien in 2021 – en erna – succesvol te zijn.

 

Van offline naar online

Een hele duidelijke trend die zich gedurende het laatste jaar heeft geopenbaard is de verschuiving van offline zakendoen, naar online zaken doen. De logische oorzaak is te vinden in de maatregelen rond het coronavirus. Wereldwijd werden lockdowns afgekondigd, waarna vele winkels de fysieke deuren moesten sluiten. Het gevolg was een snelle groei in online business. De bedrijven met een goede webshop hebben nu veel voordeel, evenals de grote ketens.

Het is ook in 2021 nog niet te laat om hierin mee te gaan. Het opzetten van een webshop is zeer zeker nog mogelijk. Met een goede webdesigner, kan er in korte tijd veel bereikt worden. Wij denken graag met je mee, zeker wanneer je de internationale markt wilt veroveren met je producten.

 

Globalisering

Globalisering groeit online sterk, waardoor je als bedrijf kan profiteren van wereldwijde omzet op allerlei feestdagen. Denk aan de gigantische omzetten van Alibaba/Aliexpress op 11 november. Of de wereldwijde sales van Amazon voor Moederdag. Ook jouw bedrijf kan hiervan profiteren. Zeker met goede meertaligheid van je website en online profiel, is het mogelijk om je producten of diensten in het buitenland te verkopen. Textcase heeft al vele bedrijven geholpen met online vertalingen en ziet welke successen hiermee geboekt kunnen worden. Wij denken graag met je mee om je bedrijf zo goed mogelijk nationaal én internationaal te positioneren. Ons wereldwijde team van specialisten biedt een unieke kennis van zaken in de landen waar jij wilt groeien, waardoor je voorsprong hebt op de concurrentie.

 

Online succes met Amazon Stores

Amazon stores zijn persoonlijke webwinkels op het grote platform van Amazon. Je maakt in Amazon dus een eigen gepersonaliseerde winkel, met jouw producten om zo je merk en naamsbekendheid te vergroten.

Amazon is een van de snelst groeiende bedrijven wereldwijd. In Amerika zoeken meer mensen een product via Amazon Producten, dan via een zoekopdracht op Google. Dit geeft de potentie van Amazon bij online succes in 2021 weer. De verwachting is dat dit alleen maar meer zal groeien in de komende jaren. Het is dus belangrijk om hier nu zo snel mogelijk mee te beginnen.

Textcase biedt sinds kort een nieuwe dienst in, waarbij wij jouw persoonlijke Amazon store inrichten en klaarmaken. Uiteraard in elke gewenste taal, met perfecte vertalingen. Turn-key oplevering door onze online specialisten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Social shopping

Social shopping is het shoppen via social media. Veel mensen gebruiken sociale netwerken zoals Pinterest en Instagram voor het uitzoeken van hun volgende aankoop. Het online shoppen op basis van plaatjes in social media is meer populair dan ooit. Dit relatief nieuwe fenomeen groeit ontzettend snel en heeft in 2020 en 2021 een ware vlucht genomen. Wil jij online succes in 2021, dan is dit zeker iets om over na te denken.

Textcase kan je helpen met het maken van viral Pins en Facebook- en Insta posts in elke taal die je wilt. Richt jij je op de Amerikaanse markt? Geen probleem. Liever de Aziatische markt? Onze specialisten maken de perfecte pin voor jouw bedrijf en jouw producten!

 

Video advertising

Naast shoppen op basis van mooie plaatjes, is er ook een enorme groei te zien in video advertising, vooral voor de online sales. Net als bij het shoppen op basis van afbeeldingen, springt video advertising in op de toenemende mate van visuele promotie. Veel potentiële klanten willen geen lange teksten lezen, maar door middel van spraakmakend beeldmateriaal overgehaald worden tot actie. Een korte video is hiervoor bij uitstek geschikt en biedt mogelijkheden voor veel online succes in 2021!

Om video’s in diverse landen en dus in meerdere talen door middel van ondertiteling aan te bieden, is een vertaalbureau een must. Gelukkig hebben we bij Textcase ook hier veel ervaring mee. Niet alleen hebben wij vele grote films voorzien van passende ondertiteling, ook zorgen wij voor diverse grote bedrijven voor de ondertiteling van hun video advertising.

 

Dit waren de eerste trends op het gebied van online succes in 2021 en de jaren erna. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar en helpt je graag met vragen en persoonlijk advies.