Wil jij online jouw boek verkopen? Dan maak je misschien wel gebruik van een eigen webshop. Om ervoor te zorgen dat de bezoeker jouw webwinkel vertrouwt en het boek koopt, zijn er een aantal zaken die de site betrouwbaar maken.

Online shoppen is namelijk niet zonder risico voor de koper. Het aantal webshops blijft stijgen. En zo ook de kansen die oplichters zien om mensen geld afhandig te maken.

Stijging uitgaven

Het is belangrijk dat een potentiële koper jouw site vertrouwt, want mensen kopen steeds vaker producten online. Zo gaven in het eerste halfjaar van 2017 Nederlandse consumenten 13 procent meer uit aan online aankopen dan in het eerste halfjaar van vorig jaar. Online werd in de eerste helft van dit jaar volgens Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek dat wordt uitgevoerd door GfK in opdracht van Thuiswinkel.org, 10,7 miljard euro besteed aan producten en diensten.

Keurmerk

Een van de aspecten waaraan een online koper een betrouwbare site kan herkennen is een keurmerk, zoals Thuiswinkel Waarborg. Dit is een van de keurmerken die wordt ondersteund door de Consumentenbond.

Mensen die het logo zien weten onder meer:

– dat de contact- en vestigingsgegevens zijn gecontroleerd.
– dat ze vooraf worden geïnformeerd over eventuele bijkomende kosten, zoals verzend-, betaal-, polis- of administratiekosten.
– dat ze binnen veertien dagen van de koop kunnen afzien.

Het zijn slechts enkele voorbeelden van de zekerheden die het keurmerk biedt. Als je dit beeldmerk op je website wil plaatsen, betaal je voor een lidmaatschap. Maar er zijn ook andere manieren om het vertrouwen van jouw websitebezoeker te winnen.

Contactgegevens

Plaats contactgegevens op de website zodat klanten vragen kunnen stellen. Ook weten ze dan dat ze bij eventuele klachten ergens terechtkunnen.

Reviews

Laat andere klanten reviews plaatsen. Een nieuwe koper krijgt zo inzicht in de ervaringen van anderen.

Geef informatie

Informeer je klanten over zaken als levering, betaling en retourneren. Plaats ook voorwaarden op de website.

Beveiligde site

Laat de koper zien dat hij zich tijdens het afrekenen bevindt op een beveiligde site. Zo’n website is te herkennen aan twee kenmerken:
– Het webadres, de URL, begint met ‘https://’. De s staat voor ‘secure’, het Engelse woord voor veilig.
– In de adresbalk staat een slotje.

Betalen

Bied op de site diverse betalingsmogelijkheden aan. Mensen die met Paypal betalen hebben aankoopbescherming. Ook betalingen met een creditcard zijn verzekerd.

Meer informatie?

Een website of boek perfect vertaald of geredigeerd?
Onze projectmanagers kunnen je vrijblijvend alles vertellen over hoe wij voor de beste vertalingen zorgen

Contacteer ons