Een tijdje terug hebben we het gehad over de makkelijkste talen om te leren, maar uiteraard zijn er ook talen die voor ons als Nederlanders niet zo makkelijk zijn om onder de knie te krijgen. Vandaag gaan we in op de 8 moeilijkste talen om te leren.

Een andere taal leren is erg handig. Zeker voor mensen die veel reizen, is het leren van een aantal veelbesproken talen super nuttig. Zo kun je je in een groot deel van de wereld verstaanbaar maken. De ene taal is echter de andere taal niet. Waarbij je talen zoals Engels eigenlijk automatisch leert door series, films en muziek, zijn er ook talen waarvoor je echt moet zwoegen om ze onder de knie te krijgen.

Uiteraard zit er een verschil in een taal vloeiend beheersen en je verstaanbaar kunnen maken in de betreffende taal, maar dit zijn de talen die de meeste mensen moeilijk vinden om te leren.

 

Dit zijn de 8 moeilijkste talen om te leren

Mandarijn

Mandarijn Chinees is de meest gesproken taal in de wereld. Dit is niet zo gek, aangezien China het land is met de meeste inwoners. Toch is de taal voor mensen uit een ander land niet eenvoudig om te leren. Dit komt omdat Mandarijn een toon taal is en elk geluid maar liefst 4 verschillende uitspraken heeft.

Om het nog ingewikkelder te maken, heeft de uitspraak en dus betekenis van zinnen en woorden ook te maken met culturele elementen. Zo heb je dus naast woordenschat, ook nog culturele en historische kennis nodig om het goed uit te spreken. Dit maakt van Mandarijn de moeilijkste taal om te leren.

 

Arabisch

Ook Arabisch wordt veel gesproken en is helaas heel lastig om te leren voor mensen die het niet met de paplepel ingegoten krijgen.

De lastigheid van Arabisch zit hem in het feit dat letters op 4 verschillende manieren kunnen worden geschreven. Dit is afhankelijk van hun positie in een woord. Daarnaast komen klinkers niet voor in geschreven woorden van het Arabisch. Dit maakt het vertalen naar deze taal ook lastig. Om het helemaal ingewikkeld te maken heb je ook nog eens vele dialecten. Al met al mag je dus wel wat tijd uittrekken om deze taal goed te leren.

 

Hongaars

Hongarije is een populair land voor emigrerende Nederlanders. Niet alleen zijn de prijzen daar aantrekkelijker dan hier, ook is het een prachtig land én wonen er dus al behoorlijk wat Nederlanders. Echter om Hongaars te leren mag je wel wat tijd uittrekken. Veel mensen die emigreren, houden 3 tot 5 jaar aan om de taal helemaal meester te worden.

De moeilijkheid zit hem in de compositie van zinnen. Het aantal woorden wat gebruikt wordt om hetzelfde te zeggen als in bijvoorbeeld het Nederlands, is geheel anders. Waar jij een zin zou uitspreken met 10 woorden, kan dat in het Hongaars 3 woorden zijn en hetzelfde betekenen. Je moet dus ook concepten van betekenissen leren, naast de woorden zelf.

 

Pools

Wie weleens Poolse tekst heeft gezien, snapt dat dit een hele moeilijke taal is om te leren. Naast het feit dat er geen enkel aanknopingspunt is, is de uitspraak ook heel lastig. Dit komt door de veelal onbekend klinkende klanken. Tot slot zijn er ook veel grammaticale geslachten en kunnen cijfers op 17 manieren geuit worden. Alles bij elkaar is het zelfs voor een groot deel van de Polen zelf reden om de Poolse taal niet als moedertaal te nemen.

 

Thai

Thai is een lastige taal om te leren omdat het zeer complex is met veel klinkers en medeklinkers in het alfabet. Waar wij 26 letters hebben, hebben zij er 59. Verder zijn er veel woorden uit het Sanskriet in de Thaise taal verweven, wat het extra lastig maakt. Tot slot hebben sociale relaties ook een sterk effect op het vocabulaire, waardoor je dus erg op de hoogte moet zijn van die context om de taal goed te beheersen. Al met al verdiend een van de moeilijkste talen om te leren.

 

Japans

Algemeen gezien een van de moeilijkste talen om te leren voor Nederlanders – en de rest van de wereld. Ook al is de taal zelf niet heel complex, het bevat enorm veel context en culturele nuances. Verder zijn er ook nog eens 3 schrijfsystemen, wat het gemak om deze taal te leren natuurlijk niet echt bevordert.

 

Koreaans

Ook Koreaans is erg lastig. Dit komt doordat er allerlei principes uit verschillende alfabetten en lettergrepen worden gebruikt die een systeem vormen wat verder nergens wordt gebruikt. Dit maakt elke vorm van herkenning lastig en het een hele moeilijke taal om te leren.

 

Fins

Noemden we eerder al Hongaars als een zeer moeilijke taal, dan kun je hier ook het Fins bij noemen. Fins is namelijk gerelateerd aan Hongaars. Met 15 naamvallen en het gebruik van diverse dubbele letters, is het goed spreken van deze taal enorm moeilijk. Gelukkig is het schrijven wel redelijk goed te leren!

 

Naast deze talen zijn er ook nog allerlei kliktalen uit Afrika. Deze worden tot het aller moeilijkst in de wereld beschouwd. Er zijn relatief weinig mensen die ze spreken en om die reden hebben we ze hier uit de lijst gelaten.

 

Dit is ons lijstje met de 8 moeilijkste talen om te leren voor Nederlanders. Ben je het hier mee eens of missen we talen die hier zeker bij moeten staan?