Andere talen leren kan heel leuk zijn, maar ook nuttig. Niet alleen kun je jezelf verstaanbaar maken tijdens je vakantie, maar je kunt ook gemakkelijker zaken doen in het buitenland. Zeker een aantal talen die in grote delen van de wereld gesproken worden, zijn gewoon heel handig om te beheersen. Op school leer je uiteraard een basis in Engels, Frans en Duits en soms Latijns en Grieks. Maar wat zijn nu de makkelijkste talen om te leren? Wij zochten het voor je uit.

Een taal beheersen is net als fietsen. Als je het eenmaal hebt geleerd, verleer je het nooit. Uiteraard zal, bij lang niet gebruiken van de taal, je spraak minder vloeiend zijn en zoek je soms naar woorden, maar de basis blijft bij je.

We weten dat wanneer je een andere taal vloeiend wilt spreken, je eigenlijk voor je tiende al moet beginnen met leren. Het hangt uiteraard ook van jezelf af; de ene persoon heeft een talenknobbel en leert een taal snel, waar een ander lang aan het ploeteren is. Over het algemeen gesproken, zijn de hieronder genoemde talen, de makkelijkste talen om te leren.

 

Engels

Het zal je niet verbazen dat Engels over het algemeen gezien wordt als de makkelijkst te leren taal. Dit komt voornamelijk doordat vrijwel alle films, series en muziek die we zien en luisteren, in het Engels zijn. Hierdoor pikken de meeste mensen heel snel deze taal op. Zo leerde de K-pop band BTS Engels door naar de serie Friends te kijken. Daarnaast hebben we allemaal al een basis gehad in de Engelse taal op school, wat extra helpt.

 

Afrikaans

Afrikaans heeft – niet verrassend – veel weg van het Nederlands. Door het verleden, is Afrikaans eigenlijk een verbastering van het Nederlands, gemixt met Engels. Daarnaast is de grammatica vrij eenvoudig want in het Afrikaans worden geen werkwoorden vervoegd en zijn er geen geslachten. Daarnaast kun je met normaal Nederlands jezelf eigenlijk al behoorlijk goed kenbaar maken.

 

Leestip: zo zeg je hallo in 16 andere talen

Duits

Nederlands en Duits hebben van oudsher een verbinding en dat zie je ook terug in bepaalde woorden, die behoorlijk op elkaar lijken. Voor veel mensen is Duits dan ook een van de makkelijk te leren talen, al blijft het goed gebruik van grammatica wel best lastig.

 

Zweeds

Ook het Zweeds is een Germaanse taal en heeft daardoor allerlei raakvlakken met zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Aangezien veel mensen die twee talen redelijk beheersen, is Zweeds dus helemaal niet zo moeilijk om te leren. Daarnaast is de taal melodisch en klinkt het aangenaam, waardoor het ook prettigere is om ermee bezig te zijn om het te leren.

 

Noors

Nog een taal die raakvlakken heeft met het Engels, met name op grammaticale regels en de manier van uitspreken. Hierdoor is Noors voor veel mensen redelijk makkelijk om te leren. Ook hebben ze niet veel vervoegingen in het Noors, wat enorm helpt met de moeilijkheidsgraad.

 

Italiaans

Italiaans heeft in grote lijnen veel weg van Latijn. Heb je dit op school gehad, dan heb je dus direct een groot voordeel. Italiaans heeft ook redelijk weinig spellingsregels en klinkt heel aangenaam, waardoor het voor veel mensen redelijk makkelijk te leren is.

 

Frans

Frans is een beetje een twijfelgeval in dit lijstje. Voor veel mensen is het niet eenvoudig om echt goed te leren, maar een basis is wel aardig goed te leren. De reden dat we Frans toch in dit lijstje hebben opgenomen is het feit dat we in Nederland best veel Franse woorden gebruiken, denk aan après-ski en horloge. Daarnaast heeft het Frans ook heel veel woorden gemeen met de Engelse taal, waardoor het ietwat makkelijker wordt. De vervoegingen zijn echter behoorlijk lastig en daarom is het voor veel mensen moeilijk om vloeiend Frans te spreken.

 

Dit is ons lijstje met talen die (redelijk) makkelijk te leren zijn voor de meeste Nederlanders. Welke andere taal vind jij het makkelijkst?

Houd onze blog in de gaten voor de moeilijkst te leren talen voor Nederlanders.