Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa, zien we een sterke toename in het gebruik van fietsen. Overal wordt het gebruik van – met name – de elektrische fiets gestimuleerd door de aanleg van speciale fietsstraten, subsidies en speciale fiscale regelingen. Kortom: er wordt ruim baan gemaakt voor de fietser.

 

Groeimarkt

In 2018 werden er in Nederland voor het eerst meer elektrische fietsen verkocht dan stadsfietsen, die hiermee niet meer de meest verkochte fietsen zijn. Deze stijging is ook afgelopen én dit jaar doorgezet. De lange en warme zomers van de afgelopen jaren zorgden ervoor dat mensen in heel Europa massaal op de fiets stapten. Ook in de periode van en na de coronacrisis blijkt die groei niet te stoppen. Aangezien veel andere activiteiten minder toegankelijk werden, werd lekker een tochtje maken op de fiets alleen maar aantrekkelijker. Ook de verminderde beschikbaarheid van het openbaar vervoer en de regels die hiermee samengaan, zorgen voor een toegenomen populariteit van de fiets.

Nu dit jaar meer mensen in eigen land met vakantie gaan, zie je het gebruik van de fiets verder toenemen. Wil je toch lekker ergens anders gaan fietsen? Met mallorcacycling.nl beleeft je een avontuurlijke fietsvakantie op Mallorca.

 

Maatregelen om fietsen te promoten

We noemden al even dat er diverse maatregelen in veel Europese genomen zijn en worden, om fietsen te stimuleren. Hier enkele voorbeelden:

  • In Nederland ontstaan fietssnelwegen zoals in Enschede.
  • Boedapest heeft gezorgd voor pop-up fietsstraten.
  • Brussel kent vanaf mei 2020 een priority zone voor fietsers en voetgangers.
  • Engeland heeft in diverse steden, straten gesloten voor auto’s.
  • Frankrijk geeft aan elke fietser € 50,- om zijn of haar fiets te kunnen repareren.
  • Italië heeft een spoedwet aangenomen die het mogelijk maakt dat iedere koper van een e-bike een subsidie krijgt van €500 ,-.
  • In Frankrijk zal de overheid vanaf 11 mei gaan betalen voor fietslessen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in meer openbare parkeerplekken voor de fiets en zal een bestaand programma om de kosten voor woon-werkverkeer per fiets te dekken.
  • In de regio rond Parijs zal 750 kilometer aan fietspaden voor langere afstand woon-werkverkeer worden aangelegd. Ook worden er drie nieuwe fietspaden langs de drie drukste metrolijnen van de stad aangelegd. Vanaf 2024 zullen alle straten fietsvriendelijk zijn. Hiervoor wijkt 72 procent van alle parkeerruimte van auto’s en wordt autogebruik dus actief ontmoedigd.
  • In Milaan wordt nu ook echt werk gemaakt van de ombouw van het autowalhalla naar een fietsparadijs. Milaan kampt al jaren met een sterke luchtvervuiling door de uitstoot van auto’s en hoopt dit zo ook aan te pakken. Het stadsbestuur gaat ook nog 35 kilometer aan fietsstraten aanleggen post corona lockdown.
  • We verwachten in heel Europa meer fiscale voordelen om het leasen van fietsen voor werkgevers en werknemers aantrekkelijker te maken. Dit gebeurt momenteel al succesvol in Duitsland en België.

 

Voordelen van de fiets

In deze onzekere tijden, waar er veel regels en beperkingen gelden voor openbaar vervoer én carpoolen, is de fiets nog steeds een prettig en betrouwbaar vervoermiddel zonder extra regels. De fiets brengt je altijd op je plaats van bestemming – mits deze niet te ver weg is. De beweging in de frisse lucht maakt mensen daarnaast blij en fitter, iets wat in deze tijd enorm belangrijk is en gestimuleerd dient te worden.

Last but not least is de fiets een duurzaam transportmiddel dat weinig plaats in neemt. Niet iedereen kan een auto bij huis parkeren, maar een fiets is werkelijk overal mogelijk. Ook is een fiets makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer, indien nodig.

 

Fietsen en vertalingen

Bij Textcase houden we ook van fietsen. We vinden het dan ook heel leuk dat we twee grote klanten uit de tweewieler wereld bedienen met onze vertalingen. Babboe en zusterbedrijf Carqon zijn onderdeel van de Europese marktleider in e-bikes en de tweede grootste in verkoop van fietsonderdelen en accessoires. Een zeer belangrijke speler dus in deze groeimarkt.

Om deze bedrijven internationaal goed op de kaart te zetten, zijn goede vertalingen natuurlijk enorm belangrijk. Textcase zorgt ervoor om, net als deze klanten zelf, altijd topkwaliteit en super service te leveren. Zo zijn ook de grootste bedrijven uit deze sector verzekerd van perfecte vertalingen van hun websites, producten en overige uitingen.

 

Heb jij een bedrijf en wil je ook graag uitbreiden naar het buitenland? Zie jij kansen in een internationale groeisector, maar twijfel je omdat je de taal niet (goed) beheerst? Of ben je al gevestigd in het buitenland en wil je dat jouw teksten 100% goed vertaald worden door mensen die jouw gewenste taal als moedertaal hebben? Dan ben je bij Textcase aan het juiste adres. Met ons uitgebreide netwerk aan “native speakers”, ben je altijd verzekerd van de beste vertalingen. Meer weten, of een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan contact met ons op!