In onze eerdere blogs over online succes en online geld verdienen, hebben we het al even aangekaart: geld verdienen met een blog is mogelijk! Eigenlijk is dit een understatement, want met een blog kun je daadwerkelijk heel rijk worden. Geloof je het niet? Lees dan verder, dan leggen we uit hoe dit werkt en wat hierbij komt kijken.

De hoeveelheid mensen die een blog starten lijkt elk jaar toe te nemen. Verhalen en informatieve stukken schrijven, of je mening geven over onderwerpen, is voor veel mensen hun beroep geworden tegenwoordig. Dit is niet voor niets, want veel mensen zien de voordelen van bloggen. Laten we eens kijken wat die voordelen zijn!

 

Voordelen van geld verdienen met een blog

Thuis werken

Thuis werken is niet voor iedereen weggelegd, maar in de huidige tijd, is het wel iets wat door veel mensen gedaan wordt. Met een blog kun je altijd vanuit huis werken. Of vanuit je tuin, vanuit een camper ergens in de natuur, of vanuit een hotel ergens in een ver land. Zolang je een internet verbinding hebt, kun je een blog maken. Je hebt eigenlijk geen beperkingen en kunt daarnaast helemaal zelf je tijd indelen. Dit maakt het voor veel mensen een ideale manier om geld te verdienen!

Veel geld verdienen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: je kunt met een blog inderdaad veel geld verdienen. Heel veel geld. Alleen moet je ook realistisch zijn en weten dat dit niet voor iedereen (direct) is weggelegd. Er zijn groepen bloggers die tien duizenden euro’s in de maand verdienen met hun verhalen, reviews en informatie. Er zijn echter meer bloggers die een heel stuk minder verdienen. We zullen op een later tijdstip ingaan op de sleutels tot succes, maar hieronder vindt je alvast een aantal zaken die je nodig hebt om succesvol te worden en geld te kunnen verdienen met bloggen.

Onderwerp wat je leuk vindt

Wanneer je er voor kiest om een blog te starten, kun je zelf het onderwerp bepalen. Het meest slim én leuk is, om dit te doen over iets waar jij zelf affiniteit mee hebt. Je kiest dus een onderwerp wat jij leuk vindt. En dan is het schrijven hierover dus ook leuk en ben je bezig met iets wat jouw interesse heeft. Dat is voor veel mensen een top baan en dat begrijpen wij heel goed. Iets doen wat je leuk vindt is duidelijk beter dan dingen doen die je totaal niet leuk vindt. Een dergelijk baan houd je lang vol en als je ook nog leuk geld kunt verdienen met iets wat je leuk vindt, dan is het gewoon perfect!

Internationaal werken

Met een blog ben je zelf niet gebonden aan een locatie, maar ook kun je de hele wereld bestrijken. Heb jij een bepaald doel voor ogen en wil je je daarvoor richten op de Amerikaanse markt? Geen probleem! Liever Azië veroveren, of gewoon de hele wereld aanpakken? Ook dat kan met een blog. Je kunt vrij eenvoudig meerdere talen toevoegen aan jouw blog website. Textcase heeft diverse bloggers als klanten, die ons inhuren om teksten te vertalen voor hun internationale doelgroepen. Wil jij jouw blogs ook vertaald hebben? Wij zorgen voor een perfecte vertaling, in elke gewenste taal, voor elke gewenste doelgroep in elke gewenste niche. Wel zo makkelijk!

 

Samengevat kun je dus veel geld verdienen met iets wat je leuk vindt, vanaf je eigen favoriete locatie. Dat klinkt uiteraard helemaal super. Met dit in gedachten, vraag je je natuurlijk af waarom dan niet iedereen dit doet. Dat komt omdat niet iedereen de mogelijkheden of het doorzettingsvermogen heeft om dit te doen. En natuurlijk zijn er ook mensen die dit alsnog niet aanspreekt en die liever op een andere manier geld verdienen.

Textcase Vertaalbureau - Geld verdienen met een blog - wat komt er bij kijken - blog schrijven

Wat heb je nodig om een succesvolle blog te maken

Geduld en doorzettingsvermogen

95% van de mensen die een blog start, stopt binnen een jaar omdat ze niet het succes behalen wat ze vooraf in gedachten hadden. Het opzetten van een goede, succesvolle blog, duurt een lange tijd. Je moet immers een autoriteit worden op het internet in je gekozen niche. Dat ben je niet van het een op het andere moment en daarvoor met je dus veel blogs schrijven. De ene expert zegt dat 50 blogs een minimum is om serieus over te komen, de andere noemt het dubbele. Dat zijn veel blogs, waarvoor je veel geduld en doorzettingsvermogen moet hebben.

Tijd en inzet

Om honderden blogs te schrijven, moet je dus best wat tijd en inzet investeren. Je kunt dit uiteraard uitbesteden en de blogs voor je laten schrijven, maar dan moet je hiervoor wel de financiële middelen hebben en vaak niet iets voor de startende blogger. In een later stadium, wanneer je website geld oplevert, is dit wel een hele goede optie.

Kennis van online zaken

Kennis over het onderwerp is dus heel handig, maar kennis over het online aanbieden van jouw blogs en mensen interesseren voor jouw content, is ook heel belangrijk. Welke Social Media kanalen ga je gebruiken, hoe kun je hoog scoren in Google, hoe zorg je er voor dat jouw blog een online autoriteit wordt, etc.

Schrijf skills

Het schrijven van een verhaal is iets anders dan het schrijven van een succesvolle blog, die enerzijds goed leesbaar is, maar anderzijds ook goed scoort in Google. Je wilt tenslotte ook gevonden worden online. Het schrijven van een blog op de best mogelijke manier vraagt om bepaalde schrijf skills. Ben jij een geboren schrijver en rijg jij de woorden makkelijk aan elkaar? Dan is een blog zeker iets voor jou!

 

We hopen dat je met deze informatie wat meer inzicht hebt gekregen in waarom mensen ervoor kiezen om een blog op te zetten en wat hierbij komt kijken. We gaan binnenkort uitgebreid in op de succesfactoren en wat je precies moet doen om succesvol te worden als blogger.

Volg ons op Social Media voor de nieuwste blogs!