Geld verdienen, we houden er allemaal van. Geld verdienen met je eigen werk en inzet voelt extra goed en geef je nog meer voldoening. In onze vorige blogs zijn we ingegaan op de verandering van offline zaken doen, naar online zaken doen en hoe je daarmee om kan gaan door een webshop te starten of hoe je online succes kunt vergroten. Vandaag gaan we in op een overkoepelend onderwerp, namelijk online geld verdienen in 2021: hoe verdien je geld via het internet? Welke manieren zijn er eigenlijk om online geld te verdienen en wat heb je hiervoor nodig? Wij helpen je graag op weg!

Geld verdienen op internet; het klinkt natuurlijk fantastisch. Lekker ergens op een strandje zitten met je laptop op schoot en toch een dik belegde boterham verdienen. Het klinkt idyllisch en kan het ook zijn, maar laten we ook eerlijk zijn; het is niet voor iedereen weggelegd of haalbaar. Maar voor veel mensen ook wel! Als je de juiste dingen doet, dan kan ook jij online (veel) geld verdienen. Wel fijn nu offline zaken doen in vele vormen wordt beperkt door de maatregelen rond het coronavirus. Wanneer jij online bezig bent, heb je amper beperkende maatregelen. Laten we daarom eens kijken wat in 2021 manieren zijn om online geld te verdienen.

 

Online geld verdienen in 2021; enkele goede mogelijkheden

Freelancing

Freelancing is voor veel mensen een populaire manier om geld te verdienen, zeker online. Het internet biedt diverse platformen, waar je als freelancer heel goed je diensten aan kunt bieden aan een breed publiek. Denk aan nationale websites zoals Werkspot en Freelancer, maar ook internationale platformen zoals Fiverr en Upwork. Uiteraard ben je daar niet de enige, maar als je goed bent, kun je hier zeker leuk geld verdienen. Het is wel belangrijk dat je goed werkt levert en de beloofde taken ook daadwerkelijk uitvoert. Op die manier kun je goede waarderingen scoren, waarmee je weer makkelijker en meer toekomstige opdrachten werft.

 

Je eigen website

Een eigen website is uiteraard een hele goede manier om jouw kennis en kunde aan de wereld te laten zien. Tegenwoordig is een goede website eigenlijk onmisbaar voor iedereen die ook maar iets aanbiedt, van diensten tot kennis en van hulp tot producten. Voor producten is een webshop onmisbaar. Lees ons artikel over hoe je een succesvolle webshop start, om dat goed op te pakken.

Het mooie van een eigen webshop is, dat je mogelijkheden hebt om dit op te zetten door middel van Dropshipping. Dit betekent dat jij zelf geen voorraad hoeft te hebben en dat het verzenden van de producten door een leverancier wordt gedaan. Op die manier kun je dus letterlijk van elke plek in de wereld een webshop runnen en online geld verdienen!

 

Affiliate marketing

Affiliate marketing is iets waar veel mensen niet bekend mee zijn, maar wat ongekende mogelijkheden biedt wanneer het goed wordt gedaan. Het principe is simpel: op jouw website promoot jij een product of dienst van een derde partij en zodra een klant de aankoop doet, ontvang jij een commissie. Een groot voordeel is dat je voor affiliate marketing ook zelf geen producten op voorraad hoeft te hebben, dat je geen verantwoordelijkheid draagt voor het verkochte product en dat je dit wereldwijd kunt doen.

Dit klinkt als een perfecte manier van online geld verdienen en het is zeker een hele goede optie waar wereldwijd enorme bedragen mee verdiend worden. Het is ook enorm populair, want je ziet het tegenwoordig overal. Denk maar eens aan websites die producten reviewen en hier producten aanbieden; dit is ook affiliate marketing. Of mensen die op hun blog producten van Amazon of Bol aanbieden, ook dit is affiliate marketing.

Houd er rekening mee dat het kennis, inzet en geld vergt om affiliate marketing goed op te zetten. Bij Textcase helpen we je graag op weg. Ons team van specialisten heeft veel kennis van affiliate markting.

 

Vertaalservices

Textcase weet als vertaalbureau als geen ander dat de huidige globalisering en online kansen leiden tot een grotere vraag naar vertaalservices. Bedrijven opereren in toenemende mate internationaal om zo meer geld online te verdienen. Hierbij zijn perfecte vertalingen absolute noodzaak. Wanneer jij super goed bent in talen, biedt dit zeker mogelijkheden om in 2021 online geld te verdienen.

 

Online lesgeven en workshops

Door de coronacrisis is de vraag naar online lessen en workshops enorm toegenomen. Logisch, want waar iedereen eerst samenkwam in een zaaltje, zit je nu met maatregelen die dat beperken. Het aantal online seminars en lessen is explosief gestegen en dit biedt mogelijkheden. Je kunt zelf workshops geven in dingen waar jij goed in bent, maar je ben jij meer tech georiënteerd, dan kun je bijvoorbeeld ook een platform bieden waar anderen hun workshops kunnen geven. Zo zijn er allerlei mogelijkheden om op deze manier online geld te verdienen.

Textcase Vertaalbureau - Online geld verdienen in 2021 - hoe verdien je geld via het internet - affiliate marketing

Bloggen

We noemden bloggen al bij affiliate marketing, omdat dit een veelgebruikte combinatie is om online geld te verdienen. Wanneer jij een blog maakt en hier lezers mee trekt, is dit een hele goede manier om geld te verdienen met het aanprijzen van producten en het beschikbaar stellen van ruimte op je website voor advertenties. Je ziet dit heel veel bij blogs en dit is omdat het echt werkt.

Nu is het natuurlijk niet zo dat je vandaag een artikel schrijft en morgen miljonair bent; het vergt best wat tijd om een goede blogsite op te zetten met voldoende content om lezers aan je te binden. Dit is dus een optie van de lange adem, maar desondanks wel een optie die je heel veel geld kan opleveren op de langere termijn.

Een internationale blog biedt nog veel meer kansen dan een blog die alleen de Nederlandse markt bestrijkt. Dit vanwege de simpele reden dat er meer Engelstalige mensen zijn dan Nederlands sprekenden. Textcase kan je helpen om jouw Nederlandse teksten te vertalen naar perfect Engels. Zo kun jij je richten op de Noord Amerikaanse markt met ruim 350 miljoen mensen!

Wil jij niet zelf een blog opzetten, maar kun je wel goed schrijven? Er is ook veel vraag naar tekstschrijvers die blogs voor anderen schrijven. Afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid woorden, kan hier aardig geld mee verdiend worden.

 

Social media management

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Niet alleen privé, maar ook zakelijk is het super belangrijk. En omdat steeds meer bedrijven dit gaan inzien, is dit een goede manier om online geld te verdienen in 2021. Veel bedrijven zijn namelijk zelf minder op de hoogte van alle mogelijkheden van social media en besteden die inzet dus graag uit aan specialisten die deze kennis wel hebben. Ben jij zo’n specialist, dan biedt dit veel mogelijkheden!

 

Online geld verdienen vergt doorzettingsvermogen

We hebben nu een aantal mogelijkheden besproken waarmee je online geld verdienen zeker mogelijk is. Zoals je waarschijnlijk ziet, zijn veel van deze opties heel goed te combineren en bieden ze dan juist het beste rendement. Denk aan de combinatie van een blog met social media inzet, of een website/webshop gecombineerd met social media. Een belangrijk punt om bij stil te staan is dat je voor veel van bovengenoemde opties wel inzet moet tonen en ook doorzettingsvermogen moet hebben. Het is veelal niets iets wat direct morgen rendeert, maar wel wat ongekende mogelijkheden heeft voor diegenen die er vol voor gaan en bereid zijn door te gaan waar 95% van de anderen stoppen. Ja, je leest het goed: 95% van de mensen die online iets beginnen, haakt binnen afzienbare tijd af omdat het niet snel genoeg wat oplevert. Behoor jij tot die overige 5%?

Mocht je vragen hebben, dan helpen wij je graag verder. Neem contact met ons op via de contactpagina of via onze social media. Ons team staat voor je klaar en helpt je graag op weg!