Als je een boek uitgeeft, wil je dat jouw verhaal wordt gevonden op internet. Je maakt een eigen website maar die genereert nog niet zoveel bezoekers. Er zijn verschillende methoden om hoog te scoren in Google. Een daarvan is SEO.

Misschien heb je al eens eerder van die term gehoord, maar weet je niet precies wat het is. SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachineoptimalisatie. Het zijn alle activiteiten om een webpagina hoog te laten eindigen in de zoekresultaten. Je maakt dus geen gebruik van het betaalde zoekmachineadverteren, maar zet zelf middelen in om vindbaar te worden.

Trefwoorden

Die middelen bestaan uit relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) en zoekwoorden. Dat betekent dat je in de teksten op de website woorden gebruikt waarop jouw potentiële doelgroep zoekt. Ook je foto’s geef je toepasselijke namen mee.

Diensten van Google

Om in beeld te krijgen welke termen jouw ideale bezoeker intikt in de zoekmachine, kun je gebruikmaken van een aantal diensten van Google. Met Google Trends ontdek je bijvoorbeeld de populariteit van bepaalde zoektermen. Je ziet wat er trending is. Je kunt daar weer op inhaken bij het schrijven van nieuwe content, zoals een blog.

Plug-in voor WordPress

Als jouw site in WordPress is gemaakt, dan kun je ook een plug-in toevoegen die jou helpt met het toepassen van de juiste termen. Zo is er SEO Yoast die jouw site beter vindbaar maakt. Het laat precies zien of een webpagina voldoende geoptimaliseerd is voor Google. De Yoast SEO Plugin toont namelijk een uitgebreide analyse van je pagina. Zo zie je waar je goed of juist minder scoort.

SEO expert

Heb je geen tijd om zelf met je website aan de slag te gaan? Je kunt het ook uitbesteden. Er zijn genoeg experts die jouw SEO-activiteiten uit handen willen nemen.  Het kost wel geld, maar het levert zeker wat op: een zoekmachinevriendelijke website die werkt als een klantenmagneet!

Meer informatie?

Een website of boek perfect vertaald of geredigeerd?
Onze projectmanagers kunnen je vrijblijvend alles vertellen over hoe wij voor de beste vertalingen zorgen

Contacteer ons