Ben je een zelf publicerende auteur en eind deze maand in New York? Dan heeft Textcase een bijzondere tip: BookExpo America. Van 30 mei tot en met 1 juni komen in het Javits Center auteurs, boekverkopers, distributeurs, bibliothecarissen, literaire agenten en uitgevers samen.

Op de grootste jaarlijkse boekenbeurs in de Verenigde Staten hebben bijna alle belangrijke uitgevers van boeken een stand. Ook zijn er veel buitenlandse bedrijven te vinden. De uitgevers gebruiken de beurs om onder meer aankomende titels te presenteren en actuele boeken te verkopen.

Inspiratie

Het boek- en auteursevenement is de beste plek om nieuwe titels en aankomende boeken te ontdekken en oog in oog te staan ​​met favoriete en opkomende auteurs.  Maar ook als je inspiratie wilt opdoen om een boek in de markt te zetten waar jij van begin tot eind bij betrokken bent geweest, is het event de juiste plek.

Lancering

Als onafhankelijke schrijver ontmoet je nieuwe mensen, leer je dingen over de uitgeverswereld en zie je hoe andere schrijvers het aanpakken. Als je zelf het schrijf-, maak- en verkoopproces in eigen hand houdt, dan doe je hier vast ideeën op voor de lancering van jouw eigen boek. Of leer je waar je allemaal op moet letten bij het maakproces van jouw werk.

Workshops

Drie dagen lang zijn er namelijk ook workshops. Er is aandacht voor diverse onderwerpen, van copyright tot tips voor het verkopen van boeken. Vergeet zeker geen pen en papier mee te nemen, want je wordt ook aan het werk gezet. Leer bijvoorbeeld wervende teksten schrijven om jouw boek onder de aandacht te brengen.

Bekende auteurs

Verder komen bekende auteurs langs en krijg jij als bezoeker de kans om vragen te stellen. Oscarwinnares Viola Davis is een van de debuterende schrijvers die aanwezig is tijdens het ontbijt voor kinderboekenschrijvers. Haar boek Corduroy Takes a Bow komt naar verwachting op 4 september uit.

Op de website van BookExpo America zie je precies wat je allemaal kunt verwachten.

Meer informatie?
Een website of boek perfect vertaald of geredigeerd?
Onze projectmanagers kunnen je vrijblijvend alles vertellen over hoe wij voor de beste vertalingen zorgen.

Contacteer ons