Het zal niemand ontgaan zijn: de Olympische Spelen in Peking 2022 zijn begonnen. Het bij uitstek internationale sportevent, is een van de grootste sportspektakels in de wereld en veel mensen kijken uit naar enkele weken vol winterse sporten. Ook bij Textcase houden we van de winterspelen en kijken we graag mee. Zeker nu Nederland succes boekt, is het leuk én nuttig om hierop in te spelen met je eigen social media posts. Vandaag kijken we naar trending hashtags tijdens deze Olympische Spelen.

 

De eerste gouden medailles zijn een feit en de hype van de Olympische Spelen wordt daarmee met de dag groter. Ook online zie je dat posts die over dit onderwerp gaan, of de juiste hashtags bevatten, momenteel veel aandacht krijgen.

Hiermee kan je dus zelf ook voordeel behalen, zeker omdat de Spelen zo internationaal zijn. Wanneer je momenteel ook maar iets doet wat aan de spelen gerelateerd is, kun je veel bezoekers naar je post en site trekken. Dit is handig om je producten of diensten onder aandacht te brengen, in zowel Nederland, als in andere landen. Zeker met online diensten is dat een goed idee. Daarnaast is het gebruik van deze hashtags een slimme manier om je social media accounts te laten groeien.

 

Leestip: 5 strategieën voor het werven van nieuwe klanten

 

Dit zijn trending hashtags rond de Olympische Spelen

Nationale trends

#olympischespelen

#beijing

#beijing2022

#olympics

#knsb

#schaatsen

 

Internationale trends

Internationaal gezien zijn er diverse top hashtags, die nu enorm goed scoren qua zichtbaarheid. De beste zijn:

#china

#ioc

#olympics

#mascots

#beijing2022

#timelegado

#ipc

#paralympics

#beijingolympics

#beijing

 

Grappig genoeg zijn er ook nog een aantal hashtags populair die je wellicht niet zou verwachten met deze winterspelen. Met name op Instagram zijn deze hashtags enorm populair. Dit zijn:

#usainbolt

#usain

#teamjamaica

#runner

Deze hashtags hebben uiteraard te maken met de vraag aan Usain Bolt of hij wilde deelnemen aan de Olympische Spelen met het bobslee team van Jamaica, waar hij overigens netjes voor bedankt heeft.

 

Wil je als bedrijf gebruik maken van hashtags die gerelateerd zijn aan de Olympische Spelen, let dan wel op dat je geen inbreuk maakt op merkenrecht. Bij de Spelen van Rio deed het Amerikaanse Olympische comité moeilijk over bepaalde hashtags die verbonden waren aan door hun geclaimde merken. Nu zal het hier niet zo’n vaart lopen, maar het is handig om het wel even te controleren.

 

Wil jij ook internationaal gerichte social media posts plaatsen, die precies jouw boodschap overbrengen en dus optimaal resultaat opleveren? Textcase helpt vele bedrijven met het vertalen van hun social media campagnes. Doordat we werken met een grote groep vertalers, kunnen we altijd meerdere vertalers bieden die de gewenste taal als moedertaal hebben. Wel zo handig én effectief, want zo weet je zeker dat lokale cultuuraspecten worden meegenomen in elk social media bericht. Ook genieten van zorgeloze vertalingen, die scoren tijdens de Olympische Spelen, of andere evenementen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.