Of je nu als vertaler werkt, of in een andere sector actief bent, de kans dat je (deels) vanuit huis werkt in 2022 is best aanwezig. Als je als zelfstandige vanuit huis werkt, zijn er een heleboel leuke en nuttige cadeaus die je kunt vragen voor de feestdagen. Zo geef je je werk een extra boost in werkgenot en productiviteit. Vandaag gaan we in op de leukste cadeautips voor een freelancer, die nog nuttig zijn ook!

Het is ook de perfecte tijd om jezelf als freelancer een mooi cadeau te geven. Je kunt jezelf een kerstpakket geven en zolang dit zakelijk te gebruiken is, kun je de kosten opvoeren bij de belastingdienst, om zo belastingvoordeel te krijgen. Let er dus wel op dat het voor je werk te verantwoorden is. Denk dan aan dingen zoals een nieuwe computer of een printer.

Op deze manier kun je je trouwe klanten ook verrassen met een leuk kerstcadeautje. Zolang ook dit zakelijk is, levert het je ook weer belastingvoordeel op. Wel zo prettig.

Dit zijn enkele leuke en handige cadeautips die je kunt voorleggen aan je familie of vrienden, met wie je de kerst viert.

 

Cadeautips op het gebied van tech

Veel freelancers werken met technologie. Zeker als je vanuit huis werkt, is die kans behoorlijk groot. Als vertaler werk je standaard zo’n beetje de hele dag achter je computer. Een nieuwe computer of een nieuwe monitor vragen is vaak een beetje teveel van het goede. Dat neemt niet weg dat er hele leuke, nuttige en betaalbare zakelijke tech cadeaus zijn om te vragen als freelancer.

 • Microfoon.
 • Webcam.
 • Een lamp, omdat licht je meer energie geeft.
 • Speakers of een koptelefoon.
 • Koptelefoon.
 • Laptop standaard.
 • Een nieuw koffiezetapparaat.

 

Cadeautips voor je werkkamer

Je werkkamer is de ruimte waar je een groot deel van je tijd doorbrengt. Het is dus wel zo prettig als dit een fijne werkomgeving is. Gelukkig zijn er allerlei cadeaus die je kunt vragen om je werkkamer nog wat aangenamer te maken. Deze cadeautjes zijn niet alleen decoratief, maar ook boosten ze je productiviteit.

 • Een water fles, zodat je niet constant naar de keuken hoeft te lopen.
 • Een leuke koffiekop.
 • Een organizer voor op je bureau.
 • Een sterke plant.
 • Kussens om de kamer op te fleuren of om lekker op te zitten.
 • Geurkaarsen of andere verspreiders van een lekker geurtje.
 • Tissue houders.
 • Een kladblok met een pen, gewoon omdat oldschool altijd handig is.

 

Kleding cadeautips

Laten we eerlijk zijn, als freelancer die de hele dag achter de computer zit draag je het liefst comfortabele kleding. Je zit nu eenmaal niet in een driedelig pak achter de computer. Dit geldt voor veel ZZP-ers die werken zonder direct klantcontact. Leuke en nuttige cadeautips voor de kerst zijn dan ook kledingstukken die gemakkelijk en comfortabel zitten. Denk aan joggingbroeken, sloffen, dikke sokken of gemakkelijke warme truien. Uiteraard zijn t-shirts met een leuke opdruk altijd een mooi cadeau.

Werk je wel met klanten? Dan is comfortabele kleding met je eigen logo een heel goed idee. Laat je verrassen wat voor kledingstukken de anderen voor je kopen en je hebt extra pret met uitpakken.

 

Specifieke cadeautips

Werkzaam als freelancer in een niet digitale omgeving, zoals een tuinman, winkelier of klusbedrijf, dan zijn gereedschappen of werkkleding een leuk cadeau om te vragen. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is maar net in welke sector je actief bent en wat je daarvoor nodig hebt.

Een abonnement op een magazine is en blijft een super leuk cadeau, maar kan ook heel nuttig zijn als het gaat om een magazine wat gerelateerd is aan je werk.

 

Conclusie

De mogelijkheden voor cadeaus voor de feestdagen zijn eindeloos. Dit maakt de kerst ook zo leuk; je kunt weken lang nadenken over wat je kunt vragen aan je familie en vrienden. De voorpret is een groot deel van de charme van deze periode, al zijn nuttige cadeaus natuurlijk altijd handig. En met de juiste cadeautjes kun jij 2022 een extra mooi en succesvol jaar maken.

 

Wat vraag jij deze kerst? Of waarmee verwen je jezelf? Laat het weten in een reactie!