COVID-19 heeft een grote impact op de wereld. Niet alleen op het gebied van gezondheid, maar ook op de hele wijze waarop we ons leven leiden en hoe we werken. De pandemie heeft de manier waarop bedrijven werken gerevolutioneerd. Met thuiswerken en het wijzigen van interne processen, is er een ware digitale transformatie aan de gang. Deze digitalisering is door COVID-19 in een stroomversnelling geraakt en loopt nu jaren voor op hoe het anders zou zijn.

Digitalisering is voor veel bedrijven momenteel niet een strategie, maar iets wat de daadwerkelijke voortgang en overleving van het bedrijf kan betekenen.

 

COVID-19 heeft bedrijven gedwongen om te digitaliseren

Volgens een recente studie van McKinsey, heeft de COVID-19 crisis wereldwijd gezorgd voor een acceleratie van de digitalisering bij bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. Om te overleven, moesten veel bedrijven zich aanpassen. Niet alleen de manier waarop bedrijven omgaan met klanten en leveranciers, maar ook de interne processen zijn in een versnelde digitalisering beland. Naar schatting is de versnelling ongeveer 3-4 jaar ten opzichte van normaal. Het aandeel van digitale producten en digitale diensten bij bedrijven is zelfs met 7 jaar versneld ten opzichte van normaal. Veel van de bedrijven uit het onderzoek geven aan dat ze vooraf nooit hadden gedacht dat ze zo snel zouden kunnen digitaliseren. Ook geven de deelnemers aan dat ze verwachten dat de digitale transformatie niet weggaat. De investeringen zijn immers al gedaan en daardoor zullen zeker blijven. Ook blijkt dat bij veel bedrijven het budget voor digitalisering blijvend omhoog is gegaan. Dit zijn interessante ontwikkelingen!

 

Hoe kunnen we profiteren van deze digitalisering

De reden voor de digitalisering mag dan weliswaar niet leuk zijn, maar het proces zelf biedt vele kansen. We kunnen allemaal profiteren van de digitalisering. Niet alleen zijn er vele economische voordelen, maar ook wordt de druk op het milieu kleiner door het vele thuiswerken en verbeteren van de werkprocessen.

Waar er in eerste instantie banen verloren gingen door de COVID-19 pandemie, zijn er nu volop banen te vinden. Outsourcing zorgt niet alleen voor veel nieuwe banen, ook bespaart het bedrijven veel geld. Met nieuwe technologische strategie├źn behalen veel bedrijven momenteel grote winsten.

Ook voor mensen werk-technisch geen voordeel hebben van digitalisering, zullen er toch diverse voordelen zijn. Denk aan snellere digitale netwerken, meer online diensten en meer mogelijkheden tot online shopping. Ook wordt een groot deel van je persoonlijke informatie omgezet naar slimmere digitale opties. Denk aan je paspoort, betaalopties en recent, je vaccinatiepaspoort. We zullen hier in een toekomstige blog verder op ingaan.

 

Digitalisering en globalisering

De grote verandering in hoe we werken biedt vele kansen. We zien het aantal digitale samenwerkingen enorm vergroten. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal grijpen bedrijven en overheden de crisis aan om samen sterker verder te gaan. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit niet zal veranderen en zelfs alleen maar meer zal worden. Digitale samenwerking is een nieuwe manier van economisch overleven door de mogelijkheden die het biedt in die nieuwe tijdperk.

Wanneer je digitaal en internationaal samenwerkt met andere partijen, worden ook vertalingen van een nog groter belang. Als bedrijf wil je uiteraard een goede en professionele indruk maken voor partners uit andere landen. Dit betekent dat je niet alleen zelf een andere taal moet beheersen, maar ook dat de documenten voor een samenwerking professioneel vertaald moeten worden. Je wilt immers niet voor nare verrassingen komen te staan door foutjes in een samenwerkingsovereenkomst. Textcase kan je hierbij helpen. Wij hebben uitgebreide ervaring met het vertalen van allerlei documenten. Van contracten tot presentaties en van ondertiteling tot promotiemiddelen. Wil jij profiteren van de digitalisering en je omzet vergroten door nieuwe samenwerkingen aan te gaan met partijen vanuit de hele wereld? Neem dan contact met ons op om te kijken hoe Textcase je kan helpen.

 

Digitalisering heeft grote effecten op vrijwel elk aspect van ons leven. Zeker in de toekomst gaan er, naar verwachting, nog veel zaken veranderen. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook op persoonlijk niveau. Door de coronacrisis zijn er in korte tijd enorme stappen gemaakt als het gaat om deze digitale revolutie. Naar verwachting gaat dit de komende jaren gewoon door en wij zijn heel benieuwd wat voor mogelijkheden dit gaat bieden.

In toekomstige blogs zullen we verder ingaan op wat dit op persoonlijk niveau voor mensen kan betekenen.