Wat is er lekkerder dan heerlijk tot rust komen met een goed boek tijdens je vakantie? Voor veel mensen is lekker lezen een van de favoriete bezigheden waar ze een groot deel van hun tijd mee doorbrengen tijdens een vakantie. Nu de zomervakantie vrijwel overal begint en de temperturen stijgen, hebben we een lijstje voor je met de beste 8 boeken voor de zomervakantie 2022. Zo weet je zeker dat je deze spannende, romantische, meeslepende en leuke boeken niet mist die dit seizoen in alle favoriete lijstjes staan.

Waar je ook heen gaat, of als je gewoon lekker rustig thuis blijft; een goed boek is voor velen de ultieme manier om even lekker tot jezelf te komen en uit te rusten. Het is niet voor niets dat bij de meeste Nederlanders een boek niet ontbreekt in de bagage, wanneer ze op vakantie gaan. Perfect voor tijdens een vliegreis of lekker luierend op het strand. Maar ook voor de thuisblijvers is een goed boek gewoon een heerlijke rustgevende manier om de vakantie door te brengen.

Met onze lijst van 8 boeken voor de zomervakantie 2022 weet je zeker dat je niet bent weg te slaan uit je luie stoel. Ken je deze allemaal al? Misschien heb je nog wat aan de toppers van vorig jaar?

 

Onze top 8 boeken voor de zomervakantie 2022

Karen Slaughter – Gewetenloos

Wie kent Karin Slaughter niet. Bekend van al 20 jaar superspannende en vernieuwende thrillers. Ook dit nieuwe boek moet je gelezen hebben als je van spanning houdt. Met deze psychologische thriller, zit je tijdens je vakantie op het randje van je stoel. Het verhaal gaat over het onderzoek naar een oude moord waarbij de onderzoeker ook moet zorgen dat ze zelf niet vermoord wordt.

 

Lucinda Riley – De geheimen van de kostschool

Lucinda Riley is heel bekend geworden door de hitserie De zeven zussen. In deze spannende roman gaat een detective op zoek naar de oorzaak achter de dood van een leerling van een kostschool. Dit boek zit vol wendingen en laat je niet meer los tot je hem uit hebt.

 

Andrzej Sapkowski – The Witcher

Voor velen is The Witcher vooral bekend als Netflix serie. De serie is echter gebaseerd op gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski. De hele serie bestaat uit 8 boeken, vol magie, monsters en (anti)helden. Een must-read voor liefhebbers van fantasy.

 

Michelle Frances – Zijn nieuwe vriendin

Zijn nieuwe vriendin is een mega-bestseller van wereldformaat. Dit boek zit vol spanning en is voor elke thriller-liefhebber een perfecte manier om de tijd door te brengen. Het boek gaat over een man die een prachtige vriendin krijgt. Het blijkt alleen al snel dat er iets niet helemaal klopt met deze mooie dame.

Textcase heeft de boekvertaling van dit fantastische boek verzorgd, iets waar we trots op zijn.

 

Oliver Sievers – BBQ – Fire, Food & Friends

Ben jij een liefhebber van lekker eten en BBQ-en? Dan mag dit boek van Oliver Sievers niet ontbreken tijdens jouw vakantie deze zomer. Dit boek van de wereldkampioen BBQ staat vol met heerlijke gerechten en praktische tips om zelf een echte BBQ-koning(in) te worden.

Textcase heeft dit boek vertaald naar het Nederlands.

 

Ken Follet – De man van St. Petersburg

Spanning, romantiek, passie en avontuur. Wat meer kun je wensen van een boek? Met deze nieuwe bestseller van Ken Follet kom je helemaal aan je trekken als je hiervan houdt.

 

Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard

Deze graphic novel van Charlie Mackesy is een prachtig boek vol universele lessen en levenswijsheden. Het bevat 100 illustraties en poëtische teksten voor jong en oud. In deze tijd is dit een fantastisch boek voor iedereen die een cadeautje aan zichzelf wil geven.

 

Annejet van der Zijl – Fortuna’s kinderen

Het langverwachte nieuwe boek van Nederlandse bodem. Dit boek gaat over een familie verhaal door de Amerikaanse geschiedenis. Een literaire non-fictie topper met een prachtig verhaal wat je van begin tot einde pakt en niet meer loslaat.

 

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken deze zomervakantie?