“Lezen is denken met andermans hoofd” (Arthur Schopenhauer, filosoof, 1788-1860)

Stel je voor, je hebt even een vrij moment voor jezelf. Je hoeft niets, je hebt geen verplichtingen en dag ligt voor je. Wat is er dan heerlijker om even een boek te lezen en in een andere wereld te stappen? Opgekruld op de bank, uitgestrekt in bed, binnen dichtbij de kachel of buiten in de zon. Een moment om even uit te tunen en jezelf mee laten slepen door een goed verhaal.

Een goed verhaal

Want dat is wel de crux bij lezen; een goed verhaal. Een verhaal met een boodschap, een verhaal dat je boeit of een boek dat gaat over een onderwerp dat jou ligt of je intrigeert. Je hoeft geen boekenwurm te zijn om te kunnen lezen of om lezen leuk te vinden, maar vaak gunnen we ons zelf er de tijd niet voor. We hebben het vaak te druk met werk, afspraken, gezin en huishouden. Wanneer we dan ’s avonds op de bank ploffen pakken we liever de afstandsbediening van de televisie dan een goed boek. Omdat ‘we even niet meer willen nadenken’. Dat, terwijl lezen juist heel ontspannend werkt.

Lezen is gezond

Waarom is lezen eigenlijk zo goed voor je? Onderzoeken tonen aan dat lezen bijvoorbeeld stress vermindert en dat dit beter werkt dan een rondje lopen of luisteren naar rustgevende muziek. Zes minuten lezen per dag, vermindert stress al met twee derde. Daarnaast bevordert lezen je concentratievermogen, het helpt je geheugen te trainen en het lezen van bijvoorbeeld fictie, maakt je toleranter en meer open ten opzichte van andere opvattingen. De gedachte hierachter is dat je, door je in te leven in boekpersonages waar je het niet perse mee eens bent, je brein opent voor nieuwe ideeën en zienswijzen.

Keuze

En je hebt ook nogal wat te kiezen in de boekenwereld. Er zijn ontzettend veel genres binnen en buiten de literatuur. Van romans tot thrillers, van autobiografieën tot kookboeken en van stripboeken tot doe-het-zelf-boeken. Daar komt nog bij dat in de digitale wereld van tegenwoordig mensen steeds vaker kiezen voor een e-boek of, ook heel handig en toegankelijk, een luisterboek voor op je telefoon of iPod. Ieder zo zijn of haar eigen voorkeur.

Uitgeverij

Het zal je vast niet verbazen dat wij van Textcase een leven zonder boeken haast niet kunnen voorstellen. Naast het vertalen besloten wij vanaf dit jaar ons ook te richten op het uitgeven van boeken. Vanuit die gedachtegang is brandaris books ontstaan. Met een directe link naar het mooie eiland Terschelling waar wij (Jelle en Koert) altijd tot de beste ideeën en besluiten komen.

Link naar Terschelling

De Brandaris is de vuurtoren van Terschelling. Een plek waar je naar uitkijkt en waarvandaan je alles goed kunt overzien. Precies wat we ook met onze boeken willen. Een boek waar je naar uitziet en dat gemakkelijk te lezen en te volgen is. Uitgeverij brandaris books publiceert praktische en gebruiksvriendelijke boeken waarin verschillende onderwerpen centraal staan. Zoals tuinieren en (duurzaam) klussen, eten en koken, dieren en hun verzorging, huis en inrichting en zelfontwikkeling.

brandaris books

Neem een kijkje op de website en bekijk de twee onlangs verschenen boeken: ‘Welk paard pas bij mij?’ en ‘Aan de slag in eigen tuin’.

Het boek ‘Welk paard pas bij mij?’ is geschreven door Sibylle Luise Binder. In dit boek worden de meest populaire paardenrassen geportretteerd en laat zien hoe verschillend de paarden zijn qua uiterlijk, talenten en karaktereigenschappen. Daarnaast geeft het je een beeld van de belangrijkste overwegingen en alles wat je moet weten voordat je je droompaard aanschaft.

Het boek ‘Aan de slag in eigen tuin’ is geschreven door Thomas Hess. Thomas Hess is tuinbouwingenieur, autodidact-tuinier en fervent klusser. Hij toont je in dit boek talloze leuke ideeën voor creatieve en nuttige toepassingen van gerecyclede producten en geeft je praktische oplossingen voor tuingereedschap en plantmateriaal.

Volg ons op Facebook, voor het laatste nieuws!