Zo! Nu eerst een biertje. Met de zomervakantie in het vooruitzicht en een heerlijke vakantie in het buitenland, is het handig dat je je goed verstaanbaar kan maken. Zeker wanneer het gaat om het bestellen van een biertje. Geen nood, wij helpen je op weg. Met deze blog bestel je een biertje in 15 andere landen en beheers je die belangrijke openingszin in no-time. Proost!

Bier verbindt. Voor veel mensen is het drinken van een biertje een manier om tot rust te komen en helpt het om de spanning weg te nemen van het starten van een conversatie. Zeker wanneer je in het buitenland bent en in een andere taal moet spreken en je een beetje goed wilt overkomen. Met een biertje op wordt het leven dus een stukje makkelijker voor veel mensen. Ben jij hier een van? Dan is de informatie in deze blog echt wat voor jou.

Ga je op vakantie en wil je ergens een biertje bestellen, dan kun je met onderstaande zinnen zeker uit de voeten. Mocht je het allemaal ter plekke vergeten zijn, dan kun je altijd nog Engels gebruiken of naar de tap wijzen en het aantal vingers opsteken voor hoeveel biertjes je wilt. Vergeet ook niet om cheers te zeggen voor je een slok neemt.

Leestip: Zo zeg je hallo in 16 andere talen.

Zo bestel je een biertje in 15 andere landen

Hieronder leren we je voor 15 andere landen twee manieren om een biertje te bestellen in een bar, of ergens anders waar ze schenken. Uiteraard zijn er meer manieren om iets te drinken te bestellen en is het ook handig om te leren hoe je aantallen uitspreekt. Veelal kun je gemakkelijk het woord voor “een” of “één” biertje vervangen door een ander aantal en toch goed overkomen.

Een biertje alsjeblieft

 1. Engeland: Can I have a beer/pint please? Of I’d like a beer please.
 2. Frankrijk: Une bière s’il vous plaît of Je prends une bière.
 3. Duitsland: Ein bier, bitte of Ich nehme ein bier.
 4. Spanje: Una botella de cerveza, por favour of Yo tomo una cerveza.
 5. Portugal: Eu quero uma cerveja, por favour of Uma cerveja, por favour.
 6. Italië: Una birra, per favour of Io vorrei una birra.
 7. Rusland: Odno pivo, pazaloosta of Manye pazaloosta butilku piva.
 8. Zweden: Kan jag få en öl, tack? of En öl, tack.
 9. Turkije: Bir bira lütfen of iki bira lütfen.
 10. Polen: Poproszę jedno piwo of Proszę piwo.
 11. Denemarken: Jeg vil gerne have en øl of En øl tak.
 12. Japan: Nama bîru kudasai of Beeru o ippai kudasai.
 13. China: Wǒ yào yī bēi pí jiǔ of Nǐ men yǒu zhā pí ma.
 14. India: Muhje ek beer chahiye of Krupaya ek beer de.
 15. Zuid Afrika: ’n bier, asseblief of Howzit my bru, a beer please.

 

Dat was niet zo moeilijk toch? Met name Zuid Afrikaans en Engels zijn voor de meeste mensen wel heel gemakkelijk door de gelijkenis met onze taal en de hoeveelheid series en films die we kijken in het Engels. Ook de andere talen zijn best goed te doen met een paar keer oefenen. Zo weet de barman zeker dat jij je best hebt gedaan om hun taal te leren en maak je dus een goede indruk. Wel zo fijn. De rest volgt vanzelf als je een of een paar biertjes op hebt. Veel plezier tijdens de vakantie!

 

Gebruik jij de taal van het land waar je bent om een biertje te bestellen, of doe je het meestal gewoon in het Engels?

Heb je interesse om andere talen te leren? Lees dan ook onze blog met de 7 makkelijkste talen om te leren.