Wist je dat er vandaag de dag 195 landen in de wereld zijn? In al die landen worden ruim 6000 talen en dialecten gesproken. Het woord hallo is een van de meest gebruikte en belangrijkste woorden in vrijwel elk van die duizenden talen. Waar je ook komt, een van de eerste woorden die je gebruikt is vaak hallo. Het is daarom ook handig om dit woord in een aantal andere talen te kunnen gebruiken. Om je op weg te helpen, leren we je vandaag hoe je hallo in 16 talen zegt.

Wanneer je reist en andere landen bezoekt weet je hoe belangrijk het is om iemand netjes te groeten. Hallo is niet een van de meest gebruikte woorden om iemand te begroeten, maar helpt je ook om een conversatie te starten. Het is dus een belangrijk woord. Het is ook nog eens een heel simpel woord en de kans is dan aanwezig dat mensen uit andere landen je verstaan of begrijpen als je het simpelweg zo uitspreekt zoals wij dat in Nederland doen.

Omdat het respectvol en geïnteresseerd overkomt, is het handig om hallo in andere talen te leren. Zeker wanneer je op reis gaat naar een ander land, is dit slim. Gelukkig is het, net als in de Nederlandse taal, een eenvoudig en kort woord. Met onze lijst van hallo in 16 talen kan iedereen dus snel de gewenste taal leren.

Leestip: kun je een andere taal leren terwijl je slaapt?

 

Hallo in 16 talen

Engels

De vertaling van hallo in het Engels kent waarschijnlijk iedereen wel; het is namelijk heel eenvoudig hello.

Frans

In het Frans kun je hallo op twee manieren zeggen, namelijk met het formele Bonjour en het informele Salut.

Duits

Onze oosterburen gebruiken, net als wij, vaak gewoon het woord hallo. Daarnaast is een formele manier van begroeten Guten tag.

Spaans

Spaans is een van de meest gesproken talen in de wereld. Met het woord hola zeg je in alle Spaanssprekende landen hallo.

Portugees

In Portugal en alle Portugeessprekende landen zeg je op een respectvolle manier hallo, door ola te zeggen. Oi is de informele manier.

Arabisch

Arabisch wordt ook in een aanzienlijk deel van de wereld gesproken. De meest gebruikte en respectvolle manier om hallo te zeggen is Asalaam alaikum.

Japans

Japans is voor ons een aparte taal om te leren. Als je Konnichiwa zegt, weet je zeker dat mensen daar je hallo begrijpen.

Chinees

China is het grootste land in de wereld qua aantal inwoners en dus ook de meest gesproken taal in de wereld. De manier om daar hallo te zeggen is Nin hao.

Grieks

Laten we eerlijk zijn – en uiteraard vol respect: Grieks is een hele lastige taal om te leren. Veelal gebruikt men daar gewoon Engels omdat het zo lastig is om woorden goed uit te speken als buitenlander. Wil je toch hallo zeggen in het Grieks, gebruik dan Geia sas.

Hebreeuws

Ben je van plan om naar Israël te reizen, dan kun je Shalom gebruiken om hallo te zeggen. Grappig feitje: dit woord betekent ook vrede in het Hebreeuws, maar wordt evengoed gebruikt om iemand te begroeten.

Hongaars

Ook in Hongarije wordt Engels veel als taal gebruikt omdat het moeilijk is om het goed te leren als buitenstaander. Je zegt hier hallo met de woorden Szia hi.

Pools

Pools is nog een lastige taal om te leren, maar je kunt hier het woord Czesc gebruiken, of Siema.

Italiaans

Ook in het Italiaans kennen we een formele en informele manier om hallo te zeggen. Formeel is het Salve, maar het meest gebruikt is het welbekende Ciao.

Turks

In het Turks gebruikt men het woord Merhaba om hallo te zeggen. Het betekent meer “ik ontvang je”, maar wordt gebruikt op een formele manier om gedag te zeggen.

Russisch

Russisch is geen gemakkelijke taal om te spreken, maar met de woorden Zdravstvuye en Privet zeg je respectievelijk formeel en informeel hallo.

Hindi

In Hindi is het woord voor hallo, Namaste. Je kent dit vast wel van de Yoga. Het is een respectvolle manier om iemand te begroeten in India.

 

Dit waren onze 16 talen. Staat jouw favoriete taal er niet bij? Geen zorgen. We plannen nog een blog met meer manieren om hallo te zeggen in een andere taal.