Valentijnsdag, de dag van de liefde. Een van de meest mooie – en commerciële – dagen van het jaar. Dé dag waarop jij jouw geliefde kan laten weten hoeveel je om hem of haar geeft. Wanneer je deze boodschap in meerdere talen kent, kun je deze dag der liefde vieren met iedereen over de hele wereld of super romantisch jouw geliefde verrassen met een boodschap in een andere taal. Zo maak je zeker een goede indruk.

Aangezien Valentijnsdag al over ruim 3 weken is, kun je nu alvast aan de slag met het leren van alle Valentijn wensen die we hieronder voor je opgesomd hebben in allerlei talen.

 

De betekenis van Valentijnsdag

14 februari vieren we Valentijnsdag, een dag die vernoemd is naar de christelijke priester Sint Valentijn, die op deze dag stierf. Omdat deze Sint Valentijn een groot voorstander was het huwen van geliefden in de rijd van de Romeinen, is deze dag ook nu nog een dag van de liefde. Het is het moment waarop geliefden elkaar net wat extra aandacht geven met bijvoorbeeld een kaartje, een bosje bloemen of een cadeautje. Uiteraard is het in de laatste jaren vooral enorm commercieel geworden, maar dat neemt niet weg dat het een bijzondere dag is en dat het een goed moment is om een leuk berichtje te sturen naar je lover.

 

Enkele leuke weetjes over Valentijnsdag

  • Valentijnsdag is, na Kerstmis, de dag waarvoor de meeste wenskaarten verzonden worden.
  • Deze dag is al meer dan 600 jaar een traditie, maar is vanaf 1840 echt commercieel geworden.
  • Chocolade is een van de meest gegeven cadeautjes voor Valentijnsdag, bloemen zijn de andere.
  • Vorig jaar werden er alleen al 152 miljoen rozen verkocht voor de dag der liefde.
  • Er gaat een hoop geld over de toonbank voor Valentijnsdag: tussen de 70 en 90 miljoen euro extra in Nederland alleen.

 

Leestip: een dagje weg met jouw Valentijn? 

 

Zo wens je iemand een fijne Valentijnsdag in een andere taal

Wil jij iemand verrassen op Valentijnsdag met een originele boodschap in een van de meest gesproken talen in de wereld? Het wordt als heel romantisch ervaren als je je lover in een andere taal wilt laten weten dat je gek op hem of haar bent. Uiteraard is het ook handig als jouw lover uit een ander land komt of momenteel in een ander land is vanwege bijvoorbeeld werk.

In het Arabisch: عيد حب سعيد (eyd hubun saeid)

In het Duits: Fröhlichen Valentinstag

In het Frans: Joyeuse saint Valentin

In het Spaans: Feliz día de San Valentín

In het Japans: 幸せなバレンタインデー (Shiawasena barentaindē)

In het Indonesisch: Selamat Hari Valentine

In het Engels: Happy Valentine’s Day

In het Italiaans: Buon San Valentino

In het Portugees: Feliz Dia dos namorados

In het Zweeds: Glad alla hjärtans dag

In het Mandarijns: 情人節快樂 (Qingren jie kuaile)

In het Grieks: Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Iméra tou Agíou Valentínou)

In het Russisch: С днем Святого Валентина (S dnem Svyatogo Valentina)

In het Turks: Mutlu sevgililer günü

In het Persisch: روز ولنتاین مبارک

 

De populariteit van Valentijnsdag neemt elk jaar toe. Als jij je gevoelens wilt uitdrukken en je hart wilt openstellen voor de liefde, dan is 14 februari de dag voor jou. Je kunt uiteraard op elke dag de liefde op een romantische manier vieren, maar Valentijnsdag geeft toch net een beetje extra. Profiteer dus van deze dag en laat jouw lover weten hoeveel je om hem of haar geeft door een boodschap in een andere taal te brengen. Wel zo origineel.

Wil jij een heel verhaal in een andere taal aan jouw geliefde geven en wil je zeker zijn dat de boodschap perfect overkomt? Dan kunnen onze vertalers je helpen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.