Een groot deel van de wereld is weer open en redelijk normaal toegankelijk voor deze zomervakantie. Veel mensen zijn al op de bestemming aan het genieten, anderen zijn nog onderweg, maar er is ook nog een groep die last minute een vakantie boekt. Waar gaat jouw reis naartoe?  Waar je ook heengaat, een goede reisgids van het land van bestemming is nooit weg.

Voorbereid op reis

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het om vakanties gaat. Sommige mensen houden ervan om compleet onvoorbereid op vakantie te gaan en zich te laten verrassen. De meeste mensen vinden het echter fijn om vooraf een en ander te lezen over hun bestemming.

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel reisgidsen, vakantieboeken en online ervaringen te lezen om je een exact beeld te geven van wat je kunt verwachten van jouw vakantie. Niet alleen handig als je een beetje op de hoogte wilt zijn van de gewoontes en gebruiken van het land van je bestemming, maar ook kun je zo vooraf al leuke uitjes plannen. Zo weet je zeker dat je geen speciale locaties mist in de buurt van je camping, hotel of resort.

Soorten reisgidsen

Er zijn meerdere soorten reisgidsen. Reisgidsen bevatten informatie over wat je in een bepaald land kunt doen en wat je er moet doen als bezoeker. Daarnaast zijn er reisgidsen die tot in groot detail beschrijven hoe je die dingen het beste kunt doen. Er zijn ook praktische reisgidsen, waarin goed wordt uitgelegd hoe je alles helemaal zelf kunt regelen. Tot slot zijn er ook reisgidsen die een combinatie zijn van de genoemde punten, maar daardoor vaak wat minder diep op zaken ingaan.

Verder zijn er reisgidsen die zich helemaal richten op een enkel thema. Denk hierbij aan de cultuur van het land of de regio van bestemming, of de eetgewoonten. Dit zijn vaak handige gidsen, bovenop de meer algemene reisgidsen.

Reisgidsen in alle talen

Textcase heeft in de afgelopen jaren vele reisgidsen vertaald. Vaak worden reisgidsen in diverse talen uitgebracht, om een zo groot mogelijke doelgroep te bedienen. Wij hebben reisgidsen naar diverse andere talen vertaald, maar ook buitenlandse reisgidsen naar het Nederlands vertaald.

Reisboeken

Reisboeken zijn andere leuke bronnen voor inspiratie voor wanneer je op reis gaat. Veelal zijn dergelijke boeken een soort uitgebreide reisgids, op basis van de ervaringen van de schrijver. Dergelijke boeken geven, naast praktische informatie, ook ervaringen, tips en activiteiten. Zulke boeken zijn natuurlijk super leuk en bieden je veel informatie voor jouw reis.

Een mooi voorbeeld is het boek Slow Travel, welke door Textcase vertaald is naar het Nederlands. Dit is zeker een aanrader voor mensen die graag reizen.

Andere leuke boeken zijn Homecamp, met inspiratie voor de moderne avonturier. Of Dit is Japan, de ultieme introductie tot Japan en zeker een must read die naar dit verre Aziatische land wil gaan. Tot slot is er voor de Frankrijk-gangers het boek New Map Frankrijk, waarin diverse parels uitgelicht worden in dit prachtige land.

 

Tip: lees ook onze top 5 vakantieboeken om je de zomer door te helpen.

Vertalingen en reizen

Vertalingen en reizen gaan hand in hand. Niet alleen ben je zelf in het buitenland continue bezig met vertalen om te communiceren en wegwijs te worden van alle informatie die je tegenkomt. Daarnaast is de meeste informatie die je leest over je bestemming, vertaald naar het Nederlands (en vaak ook andere talen).

Bij Textcase houden we ook van reizen. Voor ons is het dus altijd leuk om veel vertalingen te realiseren voor allerlei reisgidsen, reisboeken en andere vakantie gerelateerde informatie. De kans is groot dat waar jouw reis ook naartoe gaat, je een reisgids vertaald door Textcase leest.

Wil jij zelf een reisgids uitgeven in een andere taal? Ben jij een blogger die schrijft over reizen en die ook mensen met een andere taal wil bereiken? Dan kunnen wij jou verder helpen. Ons team denkt graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.