Als bedrijf vind je social media natuurlijk belangrijk. Het kan je bedrijf een grote online boost geven en helpt je om in goed contact te staan met je klanten. Wil je niet elke dag veel tijd kwijt zijn aan social media, dan zijn er handige tools die je daarmee kunnen helpen. Zo optimaliseer je inzet en bespaar je (veel) tijd! Wel zo makkelijk. Met dergelijke planners kun je efficiënt je social media platforms beheren en dus je online strategie beter van de grond krijgen. Hieronder gaan we in op 5 onmisbare tools voor social media management die je zeker een boost kunnen geven!

Voor je begint met social media is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je wilt uitstralen en welke boodschap je wilt overbrengen. Gewoon willekeurig wat dingen posten is veelal niet echt effectief. Denk dus eerst na over je strategie; wat wil je uitdragen, wat voor content ga je plaatsen, wanneer ga je wat plaatsen en waar plaats je dit en wie gaat de content maken of aanleveren. Heb je dit helder, dan kun je met onderstaande tools je posts gaan inplannen.

Plannings- en management tools zijn handig omdat je met dergelijke tools in 1x voor de hele week en op alle kanalen in kunt plannen. Zo blijf je dus niet switchen tussen Facebook, Instagram en LinkedIn, maar doe je alles vanuit 1 locatie. Vooruitplannen is even wennen en vereist wat denkwerk, maar is dan echt super handig en bespaart je veel tijd. Je kunt je namelijk op 1 dag in de week richten op het maken van alle content en klaarzetten voor de dagen erna. Zo heb je meer focus op je social media en de rest van de week tijd over voor je andere werk. Uiteraard biedt het je ook meer tijd om te reageren op reacties en berichten.

 

5 onmisbare tools voor social media management

Textcase Vertaalbureau - 5 onmisbare tools voor social media management - hootsuite, buffer, tailwind, sendible en semrushHet platform zelf

Dit klinkt een beetje afgezaagd, maar je kunt tegenwoordig heel goed je posts inplannen via de platformen zelf. Facebook, Pinterest en Instagram bieden allemaal een mogelijkheid om vooruit te plannen. E zitten wel wat beperkingen aan, maar het is een handige manier om mee te starten. Je bent op die manier nog wel bezig met het switchen tussen de platformen en daarom raden we je aan om onderstaande tools ook eens te proberen.

Hootsuite

Hootsuite is waarschijnlijk de meest bekende – en een van de meest gebruikte – social media planningstools in de wereld. Het biedt een overzichtelijke interface en de mogelijkheid om al je social media accounts te koppelen. Zo kun je dus alles vanuit 1 dashboard onderhouden. Posts maken, plannen en goede tags invoegen voor al je accounts? Het is met Hootsuite een fluitje van een cent. Je kunt hiermee ook goed en gemakkelijk een uniforme uitstraling van al je platformen realiseren.

Hootsuite kun je gratis proberen, maar als je meer accounts of profielen wilt koppelen, of meer posts wilt plaatsen, dan moet je een abonnement aanschaffen. Zeker wanneer je professioneel met social media marketing aan de gang wilt, is dit geen overbodige luxe en betaalt het zichzelf snel terug door de tijdswinst.

Tailwind

Gebruik jij Pinterest? Dan mag Tailwind niet in je social media tools ontbreken. Deze hele handige planningstool biedt de mogelijkheid om pins te maken, plannen en je bereik te vergroten door je te abonneren op Tailwind Tribes .

Tailwind is er ook voor Instagram, waarmee je handig en snel posts voor Instagram én Facebook kunt plaatsen.

Buffer

Buffer is een intuïtieve en zeer eenvoudige tool voor sociaal media management. Als je alleen platformonafhankelijke publicaties wilt uitvoeren en niet veel budget hebt, dan is Buffer iets voor jou. Met deze oplossing voor beheer van sociale media kunnen bedrijven naadloos verschillende soorten berichten op meerdere platforms in de wachtrij plaatsen, zelfs wanneer je onderweg bent.

SEMRush

SEMRush is vooral bekend als SEO tool, maar het biedt ook de noodzakelijke basis voor het beheer van je sociale media. De rijke SEO-analyses worden ook overgedragen naar de sociale-mediatools, met opties om berichten op de belangrijkste sociale platforms te volgen, plannen en maken.

De combinatie van SEO en Social Media, maakt dit een hele handige en goede tool!

Sendible

Sendible is een van de beste oplossingen voor het beheer van sociale media die speciaal zijn ontworpen voor digitale bureaus. De beheersuite beschikt over 20 ingebouwde integraties met sociale netwerken, deelsites en blogs, evenals compatibiliteit met Slack, om contact te houden met je hele team.

Het biedt een hele mooie en gemakkelijke interface, werkt met alle grote social meda platforms en is te koppelen aan websites. Het is eigenlijk ideaal voor social media managers.

 

Welke social media tool kies jij?

We hebben hierboven 5 super handige tools voor social media management genoemd. Uiteraard zijn er meer, maar met deze 5 kun je veel winst behalen als het gaat om je inzet én gebruiksgemak.

Welke tool het beste is voor jou, is afhankelijk van welke platforms je wilt gebruiken, wat en hoe vaak je wilt gaan posten en natuurlijk wat je aan functionaliteiten wenst te gebruiken. Ook budget speelt een rol, want de meeste van bovenstaande tools hebben een gratis testperiode of gratis account, maar dan ben je vaak wel heel beperkt in de mogelijkheden. Wil je echt wat kunnen doen en voordeel halen, dan ontkom je er niet aan om een abonnement af te sluiten.

Wanneer jij gebruik wilt maken van een dergelijke tool en jouw posts internationaal wil plaatsen, dan kan Textcase je helpen met het vertalen van al je social media content. Wij vertalen tekst, maar kunnen ook (korte) video’s ondertitelen. Uiteraard allemaal binnen jouw strakke tijdschema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wat is jouw favoriete social media management tool? Welke moeten we zeker nog noemen volgens jou?