Foto: Babboe

Heb je zin om met jouw merk de Nederlandse grens over te steken? Textcase helpt je graag met jouw product in het buitenland in de markt zetten. Een van onze klanten is het Nederlandse bakfietsmerk Babboe dat inmiddels wereldwijd bakfietsen verkoopt.

Netwerk

Voor Babboe vertalen we de teksten van de website en de webshops. Als vertaalbureau houden we ons namelijk niet alleen bezig met boeken. We doen veel meer dan dat. Door ons wereldwijde netwerk vertalen we elke soort tekst naar vrijwel iedere taal.

Paardenstal

Het avontuur van Babboe begon in 2007, in een kleine ruimte naast een paardenstal in Doorn. Een groep ouders was op zoek naar de ideale bakfiets. Inmiddels is de stal verruild voor een pand in Amersfoort. De eerste bakfiets, de Babboe Big, heeft broertjes en zusjes gekregen. Tegenwoordig zijn de fietsen zelfs in meer dan dertig landen verkrijgbaar.

Gelokaliseerde content

Het bedrijf verkoopt in principe alleen online. Het is dan ook heel belangrijk dat voor ieder land de website goed aansluit bij de doelgroep. Voor de Duitse markt maakt Textcase gerichte, lokale en commerciële vertalingen van de websiteteksten. Dit noemen we gelokaliseerde content.

Voelen

Onze vertalers maken geen letterlijke vertaling van de tekst van de Nederlandse site. Dat is tegenwoordig voor iedereen heel makkelijk met Google Translate. Een echte vertaler spreekt en voelt de taal die in het land wordt gesproken. Onze vertalers weten precies welke woorden aansluiten bij Babboe en de Duitse ouders die op zoek zijn naar een bakfiets.

Zoektermen

We gebruiken die woorden niet alleen om in de huid van de lezer te kruipen, maar ook om de website te laten scoren in zoekmachines zoals Google. Dat doen we door gebruik te maken van SEO: de juiste zoektermen op de website zorgen ervoor dat de Duitse consument Babboe tegenkomt op internet. En een kijkje neemt op de site. Op die manier kan Babboe in ieder land ouders bereiken en is het hoofdkantoor in Amersfoort het centrum van de wereld.

Wil jij ook vertalingen op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen.