De zomer is bijna voorbij; de dagen worden snel korter en de kouder. Met de komst van de herfst en winter, is het ook belangrijk om vooruit te kijken als je een webshop of winkel hebt. Veel shop-eigenaren hebben al bestellingen gedaan voor producten voor dit najaar, maar ook nu nog is het slim om te kijken naar de laatste trends en nieuwste opties om je sales te verbeteren. Om je op weg te helpen hebben wij een lijstje gemaakt door te kijken naar de trends. Dit is onze top 10 producten om deze winter te verkopen in je webshop of winkel.

De herfst en de wintermaanden bieden veel mogelijkheden om meer te verkopen. Niet alleen komen er veel speciale gelegenheden aan zoals Halloween en Kerst, maar ook worden de dagen kouder en is het voor veel mensen weer tijd om hun garderobe te vernieuwen. Allemaal mooie kansen dus.

Heb je een webshop en zoek je naar een breder publiek? Dan is bijvoorbeeld een Amazon Brand Store echt iets voor jou. Hiermee zet je je eigen shop op, op het platform van Amazon. Zo maak je op een van de grootste salesplatformen in de wereld een winkeltje voor jouw merk, waarmee je snel veel meer bezoekers en conversies kunt realiseren. Wanneer je helemaal groot wilt denken, kun je dit ook internationaal inrichten om zo letterlijk de hele wereld te bedienen met jouw producten. Dit is vooral interessant als je iets unieks aanbiedt. Textcase helpt je graag verder met het opzetten van een Amazon store en eventueel de vertalingen hiervoor.

 

Een belangrijke opmerking voor we beginnen: we hebben het veelal over productgroepen en noemen enkele specifieke producten. Je hoeft natuurlijk niet alles van een productgroep aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld ook een niche webshop starten en specifieke producten aanbieden. Zo vergroot je weer je kansen, zeker als de producten wat aparter of unieker zijn.

 

Hier is onze lijst met producten om jouw kansen nog verder te vergroten.

 

Tuinproducten voor de grote snoeisessies

Nu de zomer vrijwel over is en de ‘r’ weer in de maand zit, is het weer tijd om je tuin een grote onderhoudsbeurt te geven. Dit betekent volop snoeien en winterklaar maken. Producten die mensen hiermee kunnen helpen, zullen het deze herfst en winter goed doen. Denk hierbij ook aan bijlen om hout te kappen en tot blokken te maken voor de open haard. Hierover verderop nog wat meer.

 

Nieuwe winterkleding

Uiteraard wil je deze winter geen kou vatten en dus is het de tijd om nieuwe mutsen, sjaals, handschoenen en winterjassen te kopen. Ook schoenen en kleding voor de feestdagen doen het elk jaar weer goed rond deze tijd en dat zal dit jaar niet heel anders zijn.

 

Sport en fitness producten

Met de koude maanden komt ook altijd het bekende griepseizoen weer aanwaaien. Extra reden dus om aan je gezondheid te werken. Of je dit nu in de sportschool doet, of gewoon lekker thuis, je hebt toch wat producten nodig. Alles op het gebied van sport- en fitness benodigdheden zijn goed om dit najaar aan te bieden.

 

Leestip: 10 tips voor het maken van een succesvolle webshop

 

Supplementen

Aansluitend bij de vorige producten, zijn supplementen altijd extra in trek in het najaar en de winter. Mensen willen graag net dat extra beetje ondersteuning voor hun gezondheid en een pilletje of poedertje is nu eenmaal heel gemakkelijk. Met de stijgende prijzen van al deze producten kun je goede zaken doen als je iets goeds voor een scherpe prijs kunt aanbieden.

 

Kinderspeelgoed

Met de feestdagen die snel naderen, is kinderspeelgoed altijd een goede keuze. Uiteraard is dit heel breed en wil je niet concurreren met de speelgoedreuzen, maar wanneer je wat meer aparte of unieke producten kunt aanbieden, zit je goed.

 

Videogames

Videogames behoren de markten met de grootste omzetten wereldwijd. Ondanks dat de verkopen in de eerste helft van dit jaar in veel landen iets is gezakt, is het de verwachting dat dit in de komende maanden weer bij trekt.

 

Alles op het gebied van low tech je huis warm houden

Iedereen ziet nu ineens heel duidelijk dat de energiekosten enorm stijgen. Dit is enorm vervelend, zeker omdat je deze winter niet in de kou wilt zitten. Producten die mensen kunnen helpen om op een low tech manier hun huis warm te houden zijn nu enorm gewild en bieden dus veel kansen. Denk hierbij aan houtkachels, petroleumkachels, allerlei soorten brandstoffen, maar ook kaarsen en bloempotten.

 

Leestip: De beste manieren om je sales te boosten voor de feestdagen

 

Pyjama’s

Wat is lekkerder dan een mooie, zachte en warme pyjama tijdens de wintermaanden? Veel mensen zoeken een leuke nieuwe pyjama aan het einde van de zomer en ook hier liggen dus goede kansen.

 

Bio verzorgingsproducten

Veel mensen denken na over het milieu en het klimaat en dit zie je terug in de verkoop van bio verzorgingsproducten. Niet alleen zie je er prachtig uit met deze producten, ook ben je bewust en groen bezig. Deze markt zit in de lift en biedt veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan bio lippenbalsem.

 

Spelletjes

We noemden net al even de videogames, maar ook de traditionele spelletjes zijn nog steeds erg in trek. Dit najaar wellicht nog meer dan anders, omdat ze geen stroom kosten en dus een goedkoop alternatief zijn met de hoge energietarieven. Ondanks dat er veel concurrentie is, is de markt groot en zijn er veel leuke en unieke producten te vinden die niet bij de reguliere speelgoedwinkels liggen. Denk ook aan spelletjes specifiek voor volwassenen.

 

Heb jij een webshop of winkel, of ben jij een snelle ondernemer die zelf nog snel een webshop in elkaar kan zetten? Dan zijn bovenstaande producten en productgroepen echt iets om naar te kijken voor de komende herfst en winter.

Wat is volgens jou het meest kansrijk om nu te verkopen?