Je hebt onze vorige blogs gelezen en bent nu van plan om zelf een blog te gaan starten. Goede keuze! Maar over welk onderwerp ga je schrijven? Aangezien het onderwerp van je blog belangrijk is, helpen wij je op weg met onze top 10 trending blog onderwerpen van dit moment.

Het onderwerp van je blog kiezen is zoals gezegd heel belangrijk. Zeker wanneer je van plan bent om in de toekomst geld te verdienen met je blog of wanneer je het wilt gebruiken om je merk of bedrijf te promoten. In deze blog gaan we in op waarom de keuze belangrijk is en hoe je een winnend onderwerp kiest. Daarnaast geven we je ook een aantal trending niches en onderwerpen, die zeker de moeite waard zijn om te verkennen.

 

Waarom het onderwerp van je blog belangrijk is

Een goed onderwerp voor je blog is een belangrijke keuze. Wanneer je het wilt gebruiken om bezoekers te trekken en succesvol te zijn, kun je anders naar het onderwerp kijken dan wanneer je alleen maar iets wilt vertellen over je hobby of interesses. In het eerste geval is het natuurlijk prettig wanneer je een onderwerp kiest waarmee je ook daadwerkelijk wat kunt verdienen en welke levensvatbaar is.

De keuze van het onderwerp hangt af van een aantal zaken. Stel jezelf deze vragen en wees eerlijk met het antwoord.

  • Heb je kennis van het onderwerp? En vind je het een leuk onderwerp?
  • Wanneer je online bent, kom je dan weleens advertenties over het onderwerp tegen?
  • Komt het onderwerp terug in Google Trends?
  • Heeft het onderwerp veel massa wanneer je het onderzoekt met een SEO tool? In andere woorden; wordt er naar gezocht?
  • Zijn er op social media blogs met het onderwerp, die veel volgers hebben?

Is het antwoord ja, dan zit je goed. Dan heb je een levensvatbaar onderwerp, waar een markt voor is en wat je leuk vindt om mee bezig te zijn. Wanneer er veel competitie is, is dat niet perse een slecht iets; het betekent dat er grote groepen mensen interesse hebben in dat onderwerp. Dit biedt juist veel kansen als je het goed aanpakt. Realiseer je dat omgekeerd dus ook het geval kan zijn. Wanneer je een onderwerp vindt waar nog helemaal geen concurrentie in is, moet je je afvragen waarom dat zo is.

 

De top 10 trending blog onderwerpen voor 2021

Om je op weg te helpen, noemen we hier onze top 10 trending blog onderwerpen die je dit jaar goed kunt gebruiken!

Uiteraard zijn er nog wel meer hele goede onderwerpen, maar dit zijn succes gegarandeerde onderwerpen, die enorm populair zijn bij grote groepen mensen. Dit betekent dus dat je – wanneer je onderscheidend bent – je een groot publiek kunt bereiken en daarmee je doelen ook realistisch kunt behalen.

Wil je meer tips voor het schrijven van een goede blog? Kijk dan hier.

 

Mode

Mode is een van de meest populaire onderwerpen online. Het betreft een gigantische industrie met een wereldwijd mega publiek.

Mode is een goed onderwerp voor creatieve mensen en voor iedereen met een oog voor stijl en kleding.

 

Voeding

Voeding is een ander tijdloos en populair blog onderwerp. Je zou zeggen dat het ondertussen wel een beetje uitgekauwd is, maar niets is minder waar. Grote groepen mensen zijn op zoek naar leuke nieuwe recepten, ingrediënten, gezond eten, diëten, luxe eten en allerlei andere voeding gerelateerde onderwerpen.

Textcase Vertaalbureau - De top 10 trending blog onderwerpen - sport, fitness en gezondheid

Sport en Fitness

Sport en fitness zijn zeker in het afgelopen jaar meer populair geworden. Veel mensen konden door de coronavirus-maatregelen wereldwijd niet meer sporten in de sportschool. Hierdoor gingen zij massaal op zoek naar oefeningen en materiaal om thuis te kunnen trainen. Je kunt als personal trainer ook heel goed allerlei trainingsmethoden en schema’s uitleggen. Alle onderwerpen die hieraan gerelateerd zijn, kun je ook gebruiken en zijn heel populair. Denk aan supplementen, voeding, afvallen, diëten en meer.

 

Gezondheid

Met voeding en sport en fitness wordt gezondheid ook behandeld, maar gezondheid in het algemeen is en blijft een super populair onderwerp. Helemaal in de tijd van het coronavirus. Er zijn heel veel onderwerpen die hiermee samenhangen. Hoe word je gezond? Hoe blijf je gezond? Wat kunt je doen met supplementen? Activiteiten om gezonder te worden. Hulpmiddelen die je helpen om gezond te blijven, zoals de Fitbit, en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Online marketing en succes

Door de verschuiving van offline naar online van het afgelopen jaar, is dit een mega belangrijk onderwerp geworden. Als jij kennis hebt om bedrijven verder te helpen met hun online marketing en succes, dan kun je goed scoren. Ook zijn veel mensen op zoek naar mogelijkheden voor een carrière switch. Welke mogelijkheden zijn er om online te werken en geld te verdienen? Dit soort vragen leven momenteel erg en zijn dus goed om op in te springen.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe kun je jezelf ontwikkelen en verbeteren? Dit is een veel gestelde vraag. Heb jij hierop goede antwoorden, of kun je mensen hiermee helpen? Dan is dit een goed scorend onderwerp. Persoonlijke ontwikkeling kan uiteraard op vele gebieden. Van spirituele ontwikkeling, tot het vergaren van vakkennis en omscholing. Ook op persoonsniveau liggen veel kansen. Omgaan met stress, met verandering en meer.

 

Technologie

Technologie als trending blog onderwerp is al zo oud als het internet bestaat. Vergelijkingssites en product reviews van alles wat tech gerelateerd is, is een groot onderwerp. Ben jij zelf gepassioneerd over de nieuwste gadgets en tools, dan is dit echt iets voor jou. Je kunt andere mensen onderwijzen over alles wat met technologie te maken heeft. Deze markt is eindeloos, omdat het aantal nieuwe tech producten wat wekelijks uitkomt ook eindeloos is.

 

DIY

DIY, of Do It Yourself, is een veelomvattend onderwerp wat een enorm wereldwijd publiek heeft. Veel mensen vinden dit enorm interessant. Je kunt hierbij denken aan kunst, metaalbewerking, houtbewerking, klussen, verbouwen en meer. Ben jij handig? Dan is dit echt een onderwerp voor jou.

 

Tuinieren

Tuinieren is ook een onderwerp wat een sprong heeft gemaakt in het afgelopen jaar. Doordat mensen meer thuis waren, zijn ze ook meer rond het huis gaan doen. Tuinieren en je eigen voedsel verbouwen zijn momenteel zeer trending. Je kunt hier heel veel over vertellen, zoals snoei-advies, tuinontwikkeling, vijvers, tuinaanleg, maar ook alles over de dieren in de tuin. Leuke trending sub-onderwerpen zijn ook de moestuin, stadstuin en balkontuinen.

 

Dieren

Net als klussen en tuinieren, zijn ook dieren altijd een goed onderwerp voor een blog. Mensen kijken en lezen nu eenmaal graag over dieren. Huisdieren, wilde dieren in de Nederlandse natuur, of dieren elders uit de wereld. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk hierbij ook aan producten voor dieren, die je dan direct via affiliate marketing kunt verkopen. Een zeer breed en zeer goed blog onderwerp met een enorm publiek.

 

Veel van de onderwerpen kun je binnen Nederland houden, maar ook heel goed wereldwijd aanbieden. De wereld ligt letterlijk aan je voeten als je goede informatie kunt bieden aan lezers. Bij Textcase hebben we een ruime ervaring met het vertalen van blogs voor veel klanten. Zij groeien internationaal door hun blogs in allerlei talen aan te bieden. Wanneer je dit wat lijkt, neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken hoe we jou kunnen helpen.

 

We hopen dat je met deze 10 trending blog onderwerpen inspiratie hebt opgedaan voor je eigen blog. Kijk goed naar de mogelijkheden en kies iets wat dicht bij je hart ligt. Zo kun je nu en in de toekomst, leuke en aantrekkelijke blogs blijven schrijven.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.