Hoewel de 15-gradengrens half februari al meerdere dagen werd overschreden in Nederland, is op 20 maart pas officieel de lente aangebroken. Feitelijk begint de lente als de dag net zo lang duurt als de nacht. Gevoelsmatig start de lente wanneer de zon krachtiger is, zich vaker laat zien en we uit de wind al heerlijk buiten kunnen zitten.

Opleving

De lente zorgt voor opleving, letterlijk en figuurlijk. Zo ook op Terschelling. De dagen worden langer, het wordt warmer en alles krijgt weer kleur. De bomen krijgen knoppen, bloemen bloeien, dieren bouwen nesten en er worden veel jongen geboren. Wat doet de lente met jou?

Vernieuwing

Wakker worden met een strakblauwe lucht (zoals vandaag, in iedere geval wel op Terschelling) met een stralende zon aan de hemel doet de mens goed. Lente staat voor vernieuwing en nieuw leven. Dit geldt zeker voor de natuur, maar het geeft ook de mens een opleving. Wanneer de zon zich vaker laat zien, zeker na de winter, willen we erop uit, de buitenlucht in en zoveel mogelijk genieten van de prachtige dag die voor ons ligt.

Lentekriebels

Seizoenen kunnen een enorm effect hebben op je gesteldheid. Heb je vaak last van een winterblues? Dan kun je ook extra gevoelig zijn voor seizoenswisselingen. Maar hoe komt het dat onze stemming een boost krijgt in de lente? De temperaturen worden milder, de krokus komt op, de vogels fluiten en de zonuren duren langer. Dit zorgt voor lentekriebels en behoefte aan vitamine D. Ook wij maken, net als dieren, vitamine D aan door blootstelling aan de zon. Daarnaast beschermt vitamine D onze botten en kan preventief werken tegen bepaalde ziektes Blijft natuurlijk wel belangrijk je ten alle tijden goed in te smeren met een stevige zonnefactor.

Vitamine zee

Hier op Terschelling spreken we in plaats van vitamine D ook wel van vitamine zee. Het strand heeft het gehele jaar door aantrekkingskracht op ons eilanders, maar wanneer de lente aanbreekt gaat het nog meer kriebelen. En als je de lentekriebels krijgt, wat is er dan beter dan te banjeren op het strand langs de zee of door de duinen? We pakken de auto of de fiets en staan met tien minuten met de schoenen (of voeten) in het zand. Een voorrecht!

Inspiratie

Vitamine D speelt ook een stimulerende rol bij de aanmaak van het geluksstofje ‘serotonine’ in het brein. Dit maakt dat we ons fijner voelen. Je voelt je meer ontspannen, vrolijker en actiever. Ook op werkgebied kan het je een boost geven. Je kunt meer werklust ervaren of je creativiteit wordt getriggerd waardoor je op nieuwe ideeën komt of start met een uitdagend project. En mocht je bij deze nieuwe inspiratie toevalligerwijs een vertaler nodig hebben? Dan staan wij voor je klaar!

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.