De zomer is een fantastische tijd waarin veel mensen zoveel mogelijk van het mooie weer genieten. Ook voor webshops kan dit een hele goede periode zijn, als je de juiste producten verkoopt. Wil jij een webshop starten, of heb je een webshop en zoek je naar kansrijke producten om je assortiment mee uit te breiden? Dan hebben wij de top 10 producten om te verkopen in de zomer van 2022.

 

Een webshop hebben in deze tijd kan zeer lucratief zijn. Na een aantal jaren van zorgen om gezondheid, zijn veel mensen nu meer dan ooit gewend om hun spullen online te kopen. Neem daarbij dat je tegenwoordig voor een webwinkel amper nog vaste lasten hebt en je snapt dat het “booming” is om een webshop te starten.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat elke webshop succesvol is. Doordat er zoveel mensen starten, is het nu belangrijker dan ooit om onderscheidend te zijn en de juiste producten aan te bieden. Op die manier kun je meeprofiteren van de online succes in de retail.

Met de zomer voor de deur, is het tijd om te kijken naar de verwachtingen zijn voor de aankomende trends. Wil jij starten, of wil je je assortiment uitbreiden? Dan zijn deze producten zeker de moeite waard om te verkennen.

 

Tuinieren

Tuinieren is helemaal hot en happening en dan met name moestuinieren en het aanleggen van een voedselbos. Met het oog op de situatie in de wereld, lijken steeds meer mensen zich te realiseren dat een bron van voedsel in de achtertuin of op het balkon geen slecht idee is. Dit zie je terug in de vraag naar producten om te starten met een moestuin, daktuin of voedselbos. Van tuingereedschap tot zaadjes en bloempotten, alles gaat als warme broodjes over de digitale toonbank.

Luxe loungesets

Als men dan toch bezig is in de tuin, is het ook wel fijn om daar op de juiste manier van te kunnen genieten. Dit zien we terug in de trend van de luxe loungesets voor buiten.

Gepersonaliseerde producten

Gepersonaliseerde producten zijn al een tijdje populair en ook deze zomer is dit een belangrijke trend. Mensen zijn tegenwoordig bereid om meer te betalen voor iets unieks en passend bij zichzelf. Met gepersonaliseerde producten speel je hier precies op in. Ook als cadeau doen dit soort producten het goed. Het soort producten om te verkopen is heel breed; van sokken en ondergoed tot kussens en posters. Als je het kunt personaliseren is er een markt voor momenteel.

 

Leestip: de 5 grootste zakelijke trends voor 2022

 

Voedingssupplementen

Veel mensen zijn zich gaan realiseren dat gezondheid toch wel erg belangrijk is en dit zie je terug in de verkoop van voedingssupplementen. We doelen hierbij vooral op vitamines, mineralen en superfoods, maar ook eiwitsupplementen doen het als vanouds heel goed momenteel. Wil je extra trendy zijn, dan kun je supplementen zonder conserveringsmiddelen aanbieden, of dieetvriendelijke producten voor mensen met een speciaal dieet. Denk hierbij aan vegan of glutenvrije supplementen.

Cosmetica en gezichtsverzorging

We kennen allemaal wel de succesverhalen van social media sterren die hun geld verdienen met cosmetica en gezichtsverzorging. Zij zijn niet voor niets zo populair: de afzetmarkt voor dergelijke producten is gigantisch. Uiteraard is er ook veel concurrentie, maar als je onderscheidend kan zijn met de klantervaring, de producten of de prijs, dan kan dit een groot succes worden. Een aantal trends zijn ook hier duurzame producten, de Japanse gezichtsverzorging en vibrerende gezichtsrollers.

Huisdieren

Mensen geven over het algemeen veel geld uit aan hun huisdieren. Dit betekent dat dit een interessante zakelijke markt kan zijn. Ook in de zomer van 2022 verwachten we dat er veel producten voor huisdieren verkocht gaan worden en dan met name gepersonaliseerde en speciale producten zoals gezonde voeding voor je huisdier en gezonde bedden. Ben jij zelf handig en kun je bijvoorbeeld hondenmanden van hout maken? Dan is dit een goede tijd om te starten met een webshop.

Workout producten voor thuis trainen

Door de coronacrisis en de sportscholen die veel dicht waren, zijn veel mensen zich gaan richten op het trainen in eigen huis of tuin. Zeker zo richting de zomer, waardoor veel mensen extra aan hun lichaam willen werken, zijn workout producten voor thuis goede producten om te verkopen. Denk aan gewichten en kleding, maar ook hulpmiddelen zoals calorietellers en stappentellers.

BBQ producten

Onze persoonlijke favoriet: BBQ  producten. Elke zomer is dit een van de toppers als het gaat om de omzet bij webshops. Je kunt het zo gek niet bedenken of het verkoopt. Maar ook hierbij zien we dat steeds meer mensen op zoek zijn naar gepersonaliseerde producten. Denk aan een BBQ-schort met je naam erop, of gegraveerde handvatten voor je BBQ-tangen. Daarnaast zijn kookboeken met BBQ-gerechten altijd goede verkopers.

Zwembadjes en zwemkleding

Zwembadjes en zwemkleding mogen uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Elk jaar zijn deze producten tijdens de zomermaanden dé bestsellers in vele webshops. Van kleine opblaasbadjes tot grote opzetzwembaden en van zwemkleding tot allerlei speelgoed en accessoires; alles verkoopt. Zorg er wel voor dat je snel een goede leverancier weet te vinden om je voorraad te garanderen tijdens de heetste maanden van het jaar.

Verzamellaarsspeelgoed

Ja, je leest het goed: speelgoed. Retro speelgoed is booming business. Met name allerlei speelgoed uit de jaren 80 en 90 zijn enorm gewild. De mensen die hier toen mee speelden zijn nu volwassen en hebben wat geld te besteden om hun nostalgische gevoelens te verwezenlijken. Het kan dus heel lonend zijn om markten af te speuren naar Barbies en Transformers, om deze vervolgens in je webshop aan te bieden aan verzamelaars.

 

Dit was ons lijstje met top producten om te verkopen. Wat is volgens jou de trend voor deze zomer?