Een van de dingen die het meeste tijd kost, wanneer je bezig bent met de voorbereiding voor je buitenlandse vakantie, is het organiseren van wat je allemaal mee moet nemen. Voor veel mensen is dit een lange voorbereiding. Welke kleding moet je meenemen en dat knagende gevoel dat je iets belangrijks vergeet, we kennen het allemaal. Vandaar dat we je op weg helpen met 7 dingen die je niet moet vergeten op je buitenlandse vakantie. Zo kun je je met een gerust hart voorbereiden op je vakantie.

We houden als Nederlanders enorm van vakantievieren. De grote drukte bij de luchthavens laten dit duidelijk zien. Als we de kans hebben, dan vliegen we graag naar een verre bestemming om daar heerlijk te genieten van alles wat een ander land te bieden heeft.

Uiteraard is wat je meeneemt op je vakantie deels afhankelijk van je bestemming en je plannen tijdens je verblijf. Denk aan of en hoe je gaat reizen op je locatie, hoe warm het daar is en ook hoeveel je kunt meenemen in het vliegtuig.

 

7 dingen die je niet moet vergeten op je buitenlandse vakantie

Dit zijn onze top 7 dingen die je zeker niet moet vergeten als je op reis gaat naar het buitenland.

 

Reisdocumenten

Zonder reisdocumenten kom je niet echt ver. Dit is een van de belangrijkste dingen om niet te vergeten. Het belangrijkst is uiteraard je paspoort, maar ook andere documenten zoals een kopie van je reisverzekering, zijn belangrijk om bij de hand te houden als je gaat reizen.

 

De juiste kleding

Voor veel mensen het grootste punt van zorgen: welke kleding neem je mee en vooral hoeveel? Dit is uiteraard iets wat je zelf moet bepalen, maar een paar handige tips zijn:

  • Draag wat je normaal ook draagt; vakanties zijn niet het beste moment om te gaan experimenteren.
  • Neem lekker comfortabele kleding mee, je gaat tenslotte op vakantie.
  • Maak vooraf passende setjes.
  • Overal in de wereld zijn wasserettes, dus je kunt ook tijdens je vakantie kleding wassen. Dit scheelt met de hoeveelheid die je mee moet nemen.
  • Je kunt zeer waarschijnlijk op je bestemming ook kleding kopen. Dus ben je wat vergeten: geen nood!

 

Leestip: zo bestel je een biertje in 15 andere landen

 

Elektrische apparaten, tech en vermaak

Voor veel mensen is de mobiele telefoon een van de belangrijkste onderdelen van hun leven en die zullen ze niet snel vergeten wanneer ze op vakantie gaan. Denk ook aan de oplader en eventueel een losse camera. Ook belangrijk: een adapter voor de stopcontacten, deze zijn namelijk niet overal in de wereld hetzelfde. Het is verstandig om goede bescherming voor je laptop en ander elektronisch vermaak mee te nemen. Je wilt immers niet dat ze beschadigen tijdens je vakantie.

 

Geld en bankpassen

Zeker in het buitenland is een creditcard erg handig. Er zijn namelijk hotels waar ze een dergelijke kaart als garantie vragen. Ook is het altijd slim om alvast wat cash mee te nemen, waarmee je direct kunt betalen in het land van bestemming.

 

Toiletartikelen

Het is altijd handig om je eigen vertrouwde toiletartikelen mee te nemen. Afhankelijk van waar je verblijft vind je in een hotel meestal alle benodigdheden, maar je eigen tandenborstel, zeep, deodorant en tandpasta zijn altijd prettig.

 

Een zonnebril

Er zijn maar een paar landen waar je geen zonnebril nodig hebt, zeker tijdens de zomermaanden.

 

Medische producten

Afhankelijk van je bestemming, is het meenemen van een aantal medische producten soms handig. Denk aan wat pleisters, een schaartje, een rolletje verband, etc. Wanneer je medicijnen nodig hebt, zorg dan voor voldoende voorraad om je vakantie te overbruggen.

 

Leestip: zo zeg je hallo in 16 andere talen

Bonus: een vertaalgids

Wanneer je in het buitenland verblijft, is het altijd handig om een in ieder geval jezelf kenbaar te kunnen maken in de betreffende taal. Een vertaalgids kan hierbij helpen. Je hebt tegenwoordig ook allerlei apps die je hiervoor kunt gebruiken en die direct vertalen wat je zegt.

 

Tot slot zijn boekjes met informatie over wat er te doen is op je bestemming ook handig om mee te nemen. Tenzij je alleen maar in een resort wilt genieten van cocktails aan het zwembad natuurlijk.

We wensen je hoe dan ook alvast een hele fijne vakantie en succes met de voorbereiding!

Waar ga jij deze zomer heen?