Een nieuwe taal leren is voor de meeste mensen best een uitdaging. Het kan frustrerend en soms gewoon echt heel moeilijk zijn. Ondanks dat het dus vaak niet iets is wat je even leert, zijn andere talen tegenwoordig wel erg belangrijk. Niet alleen is het handig wanneer je met andere mensen wilt praten tijdens je vakantie, ook in het bedrijfsleven is meertalig zijn een steeds hoger gewaardeerd aspect van je C.V. Vandaag gaan we in op de 6 beste manieren om een nieuwe taal te leren, zodat jij op de meest snelle en effectieve manier aan je talenkennis kunt werken.

Zoals gezegd is het leren van een taal voor iedereen anders. De ene persoon heeft een talenknobbel en spreekt een nieuwe taal vloeiend in 2 weken, terwijl iemand anders over het leren van dezelfde taal jaren doet. Wij denken dat onderstaande manieren algemeen gesproken het snelst, meest effectief en ook vooral leukst zijn om aan je talenknobbel te werken.

 

Leestip: Kun je een andere taal leren terwijl je slaapt?

 

De beste manieren om een nieuwe taal te leren

Wil je een extra taal leren? Dan raden we je aan om zeker onderstaande manieren eens te proberen.

 

Films en series kijken

Een van de beste manieren om een nieuwe taal te leren is het kijken van films en series in de betreffende taal. Deze manier van leren heeft als voordeel dat je het lekker in je eigen vertrouwde omgeving kan doen, zonder stress. Daarnaast leer je ook direct wat meer van de cultuur en de manier van uitspreken. Wel zo fijn. Om te beginnen kun je de films en series kijken met ondertiteling, maar zodra je iets meer gevorderd bent, is het beter om deze uit te zetten.

 

Maak vrienden

Een vriend of vriendin maken die de gewenste taal spreekt is een hele goede manier om de taal onder de knie te krijgen. Je kunt eens kijken of er evenementen zijn voor mensen die de gewenste taal spreken en daarheen gaan om vrienden te maken.

Wanneer je eenmaal een vriend hebt die de taal spreekt, heb je een groot voordeel in het leren van de taal. Je kunt nu op een laagdrempelige manier de taal spreken en je leert ook direct wat meer de taal van de straat.

Leestip: Zo zeg je hallo in 16 talen

 

Online cursussen

Het volgen van een online cursus is een andere veelgebruikte en goede manier om een taal te leren. Er is tegenwoordig voor werkelijk elke taal wel een cursus te volgen. Je kunt de cursus in je eigen tempo doen en gewoon vanaf de bank of in bed, dus laagdrempeliger wordt het niet.

 

Jezelf een nieuwe taal aanleren

Dit is voor de toegewijde mensen onder ons: helemaal zelf een andere taal leren. Je kunt uiteraard een combinatie gebruiken van andere manieren, maar hierbij maak je elke dag wat tijd vrij om iets uit de gewenste taal te leren. Dit is een super goede manier om de andere taal te leren, maar wel meer tijdrovend. Omdat je er zo ingespannen mee bezig bent en alles zelf uitzoekt, leer je het ook het beste.

 

Luister naar de radio, podcast of audioboek

Dit lijkt een beetje op films en series kijken in de gewenste taal, maar is net iets lastiger omdat je een deel van de context mist die je daarbij ook ziet. Hier staat tegenover dat je heel handig overal een podcast, audioboek of radioshow kunt luisteren. Heb je werk waarbij je alleen werkt, dan kun je eventueel tijdens je werk iets leuks luisteren in de gewenste taal. Het nieuws luisteren in een andere taal is een effectieve manier van de taal leren. Je zult merken dat je in het begin nog veel niet snapt, maar als je dan woorden of zinnen uitzoekt die je niet snapt, leer je snel nieuwe dingen bij.

 

Maak een reis

Uiteraard mag het niet in ons lijstje ontbreken om te reizen naar een land waar ze de gewenste taal spreken. Je kunt lekker op vakantie gaan, of een cultuurreis plannen; het maakt niet uit. Op het moment dat je daadwerkelijk in dat land met de taal moet werken, zal je zien dat je het snel oppakt.

 

We hopen dat deze manieren je helpen wanneer je een taal wilt leren.

Wat is jouw favoriete manier om een andere taal te leren?