Het is zomervakantie in Nederland en het regent vrijwel onafgebroken. Niet echt het heerlijke vakantieweer waar we met zijn allen op gehoopt hebben. Of je nu op de camping staat, in een hotel zit of gewoon thuis bent, je zal jezelf binnen moeten vermaken. Aangezien wij de hele dag met allerlei talen werken, hebben we voor jou de 10 leukste activiteiten met taal op een rijtje gezet, zodat iedereen die binnen zit, zich niet hoeft te vervelen.

 

Taalspelletjes

Speel woordspelletjes zoals Scrabble, Boggle, Pictionary of Taboo. Je kan dit spelen in allerlei andere talen voor een extra uitdaging. Dit zijn geweldige manieren om je woordenschat te vergroten en je taalvaardigheden te oefenen.

 

Vertaaluitdaging

Kies een korte tekst in een vreemde taal en daag jezelf uit om het te vertalen naar je moedertaal. Je kunt ook proberen het omgekeerde te doen en een tekst vertalen van je moedertaal naar een andere taal.

 

Taalcursus of taal-app

Neem de tijd om een nieuwe taal te leren met behulp van een online taalcursus of een taal-app zoals Duolingo, Rosetta Stone, Babbel of Memrise.

 

Leestip: Dit zijn de 5 beste vertaal-apps in 2023 om je tijdens je vakantie verstaanbaar te maken

 

Lees een boek

Pak een boek in een andere taal en lees het. Het hoeft niet per se een roman te zijn; je kunt ook kiezen voor een eenvoudig kinderboek of een stripboek om het lezen gemakkelijker te maken.

 

Schrijf een dagboek

Schrijf in een dagboek in een andere taal. Dit zal je schrijfvaardigheid en grammaticale kennis verbeteren. Extra leuk om later je vooruitgang te kunnen zien.

 

Leestip: Zo vraag je verkoeling tijdens je vakantie in het buitenland

 

Luister naar muziek of podcasts

Luister naar liedjes of podcasts in verschillende talen. Het helpt je om te wennen aan verschillende accenten en uitspraken. Uiteraard is veel muziek al in het Engels, maar probeer ook eens een andere taal om je talenkennis te vergroten.

 

Taaluitwisseling

Als je vrienden of familie hebt die een andere taal spreken, kun je een taaluitwisseling regelen waarbij je tijd doorbrengt met het praten in jouw taal en dan overschakelt naar de andere taal.

 

Vertel verhalen

Schrijf je eigen verhaal in een vreemde taal en probeer het luidop voor te lezen. Het is een geweldige oefening om je spreekvaardigheid te verbeteren.

 

Volg online lessen

Er zijn veel online lessen beschikbaar, variërend van taallessen tot culturele lessen. Dit kan een leuke manier zijn om meer te leren over een andere taal en de bijbehorende cultuur. Op social media kun je tegenwoordig voor elke activiteit wel een leuke en passende cursus of les vinden.

 

Taalpuzzels

Los kruiswoordpuzzels, woordzoekers of andere taalgerelateerde puzzels op. Het is leuk en helpt je om nieuwe woorden te leren.

 

Of je nu een nieuwe taal wilt leren of je bestaande taalvaardigheden wilt verbeteren, er zijn veel leuke activiteiten om te doen als het regent! Dus niet getreurd dat de zon even weg is, volgens de voorspellingen wordt het volgende week alweer beter.

Textcase wenst iedereen nog hele fijne vakantieweken.

 

Wat zijn jouw favoriete activiteiten met talen?