In de huidige geglobaliseerde wereld is de mobiele app-industrie enorm gegroeid. Met miljoenen apps beschikbaar in app stores over de hele wereld, wordt het steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat je app toegankelijk is voor een wereldwijd publiek. Een cruciaal onderdeel van dit proces is het zorgen voor goede vertalingen. Het belang van goede vertalingen bij het maken van apps kan niet genoeg worden benadrukt, aangezien het de gebruikerservaring verbetert, de merkreputatie versterkt en het bereik vergroot. In deze blog gaan we in op enkele specifieke redenen waarom goede vertalingen zo belangrijk zijn bij de ontwikkeling van apps.

 

Dit zijn momenteel de meest populaire soorten apps

Social media apps

  • Facebook: Een van ’s werelds grootste social media netwerken en dus ook een van de meest gebruikte apps in de wereld.
  • Instagram: Een platform voor het delen van foto’s en video’s, enorm populair voor het delen van visuele content en het ontdekken van trends en inspiratie.
  • Twitter: Een platform voor het delen van tweets. Tegenwoordig veel in opspraak door de overname van Elon Musk en de vrijheid van meningsuiting op het platform.
  • Snapchat: Een app voor het delen van foto’s en video’s die na een bepaalde tijd verdwijnen, waardoor het populair is voor informeel gebruik en onder jeugd.

Berichten- en communicatie apps

  • WhatsApp: Een van de meest populaire berichten-apps, waarmee gebruikers tekstberichten, spraakberichten, oproepen en videochats kunnen verzenden.
  • Messenger: De chat-app van Facebook waarmee gebruikers kunnen communiceren via tekstberichten, spraak- en video-oproepen.
  • WeChat: Een alles-in-één app die messaging, sociale media, betalingen en andere services combineert, voornamelijk populair in China.

Streaming- en entertainment apps

  • YouTube: Een platform voor het delen van video’s waar gebruikers video’s kunnen bekijken, uploaden en delen.
  • Netflix: De meest populaire streamingdienst voor het bekijken van films, tv-series en andere video-inhoud on-demand.
  • Spotify: Een muziekstreamingdienst waarmee gebruikers naar muziek kunnen luisteren en afspeellijsten kunnen maken en delen.

E-commerce-apps

  • Amazon: Een uitgebreid e-commerceplatform waar gebruikers producten kunnen kopen, recensies kunnen lezen en verkopers kunnen beoordelen.
  • Alibaba en Alieexpress: Een Chinese e-commercegigant die een breed scala aan producten en diensten aanbiedt via verschillende platforms, voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Productiviteits- en samenwerkings-apps

  • Google Drive: Een cloudopslag- en samenwerkingsplatform waarmee gebruikers bestanden kunnen opslaan, delen en samenwerken aan documenten, spreadsheets en presentaties.
  • Microsoft Office 365: Een suite van productiviteitsapps zoals Word, Excel en PowerPoint, evenals cloudopslag en samenwerkingstools.

 

Leestip: Zorgeloos genieten van de beste App vertalingen

 

Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen van goede vertalingen van apps.

 

Verbetering van de gebruikerservaring van de app

Een goede vertaling zorgt voor een naadloze gebruikerservaring, ongeacht de taal die de gebruiker spreekt. Wanneer een app is vertaald naar de moedertaal van de gebruiker, kunnen ze de app gemakkelijker begrijpen en gebruiken. Het vermindert de frustratie die kan ontstaan door taalbarrières en zorgt ervoor dat gebruikers de app optimaal kunnen benutten.

 

Vergroting van het bereik door app vertalingen

Door je app te vertalen naar meerdere talen, vergroot je automatisch het bereik van je app. Het stelt je in staat om nieuwe markten en doelgroepen aan te boren die anders niet toegankelijk zouden zijn. Het biedt de mogelijkheid om internationale gebruikers aan te trekken en je app wereldwijd te verspreiden.

 

Versterking van het merk

Een professionele en zorgvuldige vertaling draagt bij aan de algemene reputatie van het merk. Wanneer gebruikers zien dat een app beschikbaar is in hun eigen taal, wekt dit vertrouwen en toont het respect voor hun culturele achtergrond. Aan de andere kant kunnen slechte vertalingen leiden tot verwarring en negatieve feedback, wat schadelijk kan zijn voor de reputatie van je merk.

 

Juiste weergave van inhoud en context

Het vertalen van een app gaat verder dan alleen het omzetten van woorden van de ene taal naar de andere. Het vereist begrip van de context, culturele nuances en lokale gebruiken. Goede vertalingen zorgen ervoor dat de boodschap van de app correct wordt overgebracht zonder de betekenis of intentie te verliezen. Het zorgt voor een betere gebruikerservaring en voorkomt miscommunicatie.

 

Ondersteuning van klantenservice

Als je app een ondersteuningssysteem heeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de klantenservice ook beschikbaar is in verschillende talen. Het helpt gebruikers om problemen op te lossen en vragen te stellen in hun eigen taal. Dit verbetert de gebruikerservaring en vergroot het vertrouwen in je app en merk.

 

Leestip: Maak van je internationale app een succes!

 

Bij het maken van apps is het cruciaal om aandacht te besteden aan goede vertalingen. Het zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring, vergroot het bereik, versterkt de merkreputatie en zorgt voor een juiste weergave van inhoud en context. Door te investeren in de professionele vertalingen van Textcase, kun je je app positioneren voor wereldwijd succes en een positieve indruk achterlaten bij gebruikers over de hele wereld. Vergeet niet dat een goede vertaling niet alleen gaat over het vertalen van woorden, maar ook over het begrijpen en respecteren van verschillende culturen en gebruiken.

Ben jij bezig met de ontwikkeling van een app? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.