Apps worden door velen gezien als de toekomst van mobiel internetten en de verwachting is dat de markt voor apps de komende jaren flink zal groeien. Apps staan centraal in dit digitale tijdperk. Het mooie van apps is dat je wereldwijd klanten kunt bereiken en daarmee dus je omzet flink kunt vergroten. Een goede app verdient dan wel een goede vertaling. Wil jij zorgeloos genieten van de beste app vertalingen? Lees dan deze blog en neem vrijblijvend contact op met Textcase.

 

De markt voor apps groeit flink door

De markt voor mobiele apps maakt al jaren een grote groei door, maar de verwachting is dat het de komende 8 jaar, tot 2030, alleen maar harder zal gaan stijgen. De verwachting is een ruime 13% groei per jaar. Dit is aanzienlijk en geeft aan hoeveel potentie er in de markt van apps zit. Wanneer jij als bedrijf een goede app maakt, die veel mensen aanspreekt, kun je gigantische winsten boeken.

Android is in Nederland al jaren de marktleider als het gaat om het meest gebruikte besturingssysteem voor mobiele apparaten. iOS van Apple staat op een comfortabele tweede plaats, maar heeft de laatste paar jaar een flinke winst geboekt, die rechtstreeks is afgesnoept van Android. Begin 2022 was het aandeel mobiele apparaten wat op Android draait nog een kleine 70%, met Apple’s besturingssysteem op ruim 25% van de apparaten.

Opvallend is wel dat er voor iOS veel meer apps zijn dan voor Android. De app ontwikkelaars richting zich blijkbaar vooral op Apple, want ongeveer 60% van de app markt haalt de omzet uit de App store ten opzichte 40% uit de Google store. We zien ook dat de markt voor games enorm groeit. Logisch ook wanneer je kijkt naar de omzetten die gehaald worden door bepaalde spelletjes.

 

Het belang van goede App vertalingen

Bij elke app staan gebruikersgemak en kwaliteit centraal als het aankomt op succes. Een gebruiker moet gemakkelijk alle content kunnen gebruiken en snel snappen hoe iets werkt. Hier komt direct het belang van goede app vertalingen om de hoek kijken. Aangezien je internationale publiek allemaal andere talen spreekt, is het van levensbelang om je app in diverse talen aan te bieden. Zo kan iedereen in de wereld gebruik maken van jouw app en dus vergroot je je potentiële doelgroep en dus potentiële winst enorm. Wanneer mensen uit andere landen je app niet begrijpen, niet kunnen lezen wat er staat of de vertaling gebrekkig en onprofessioneel is, is je missie bij voorbaat al weinig kansrijk.

Wij zien regelmatig dat internationale aspiraties in een vroeg stadium van ontwikkeling stranden, omdat er geen rekening gehouden wordt met de ruimte die nodig is voor tekst in andere talen. Een stuk tekst van bijvoorbeeld 5 regels, kan in een andere taal wel langer of korter zijn. Voor die professionele uitstraling en gebruiksgemak is het dus heel belangrijk om hier rekening mee te houden.

 

Leestip: Maak van je internationale app een succes!

 

Wat onderscheidt de app vertalingen van Textcase?

Textcase heeft zich vanaf het begin van het “app tijdperk” gericht op het vertalen van apps. Dit zorgt ervoor dat wij bijna 20 jaar ervaring hebben met app vertalingen.

Dit zijn de voordelen van het samenwerken met Textcase voor het vertalen van jouw app.

  • Wij vertalen bronteksten met een scherp oog voor eventuele cultuurverschillen en lokale taal en gebruiken. Zo komen de boodschap, het doel en de kern altijd perfect over, in welke taal je maar wilt.
  • Textcase denkt én werkt actief met ontwikkelaars samen om zo vanaf het begin van het proces direct te optimaliseren voor andere talen. Zo komt het ontwikkelproces in een later stadium niet in gevaar.
  • Bij Textcase zijn we gewend om grote projecten uit te voeren met redelijk strakke tijdsschema’s.
  • We hanteren eerlijke tarieven.

 

Ons totale app pakket

Op app-gebied blijft het niet bij vertalingen alleen. Regelmatig slaan we de handen stevig en gericht ineen met zowel ambitieuze als ervaren ontwikkelaars. Naast het creëren van content voor tablet, iPad, e-book of app, bieden we ook een aantrekkelijk geprijsd app-pakket aan. Niet alleen vertalen en schrijven wij gelokaliseerde content, ook ontwikkelen we apps.

 

Enkele succesverhalen

In de loop van de jaren hebben we vele apps vertaald. Enkele van de meest succesvolle zijn het voetbalspel Online Soccer Manager, welke we vertaald hebben voor de Chinese en Japanse markt, en Expert Golf. Deze app helpt golf spelers uit Nederland, Denemarken en Noorwegen met tips en het verbeteren van hun golf-prestaties.

 

Ben jij, of is jouw bedrijf bezig met de ontwikkeling van een app? Hebben jullie plannen om de app wereldwijd – of in enkele andere landen – aan te bieden? Wil jij ook zorgeloos genieten van de beste app vertalingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.