Blogs zijn tegenwoordig niet meer weg te denken van het internet. Voor velen zijn blogs een belangrijke bron van informatie. Dit kan zijn over een boeiend onderwerp, maar ook over producten of diensten en ervaringen. Een blog kan ook een nuttig middel zijn om jouw website of webshop in het buitenland op de kaart te zetten. In deze blog gaan we in op het belang van goede blog vertalingen.

 

Een blog voor elk soort onderwerp

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een blog te vinden over wat je online zoekt. Een blog is een artikel, nieuwsbericht, tips & trucs of review welke op een website geplaatst wordt. Het wordt door veel personen én bedrijven gebruikt om hun doelgroep over boeiende zaken te informeren.

Het belang van een blog

Het belang van een blog is tegenwoordig groot. Het is een van de belangrijkste dingen op een website om meerwaarde voor de doelgroep te creëren. Een blog schrijven en delen op social media kan zorgen voor virale content, waardoor veel mensen de blog op jouw website willen lezen. Dit zorgt dus voor meer bezoekers en – als je op een of andere manier producten of diensten aanbiedt – je ook een hogere conversie kunt halen. Het is dus een vorm van marketing, waarbij je geen (grote) kosten hoeft te maken. Naast het doel om lezers te informeren en te triggeren tot een actie, is een blog ook een van de beste manieren om betere vindbaarheid in Google te realiseren. Naast dat je in een blog allerlei zoekwoorden kunt verwerken, is ook het feit dat je regelmatig iets op je website plaatst een reden voor Google om jouw website hoger te waarderen en dus hoger in de zoekresultaten te plaatsen.

 

Leestip: De top 10 trending blog onderwerpen

 

Waarom wil je blogs in andere talen gebruiken?

De meeste mensen en bedrijven gebruiken blogs voor een website in hun eigen taal. Er zijn echter ook goede redenen om een blog in een andere taal in te zetten. Door het internet is er immers geen enkele grens meer als het gaat om het vergroten van je bedrijf, je doelgroep en je omzet. Je kunt zonder heel veel moeite prima in het buitenland opereren, zonder dat je daar een fysieke winkel nodig hebt. Met name webshops en affiliate marketing websites kunnen zo heel veel voordeel behalen. Het is mogelijk om je website meertalig te maken, maar ook om enkel in een andere taal te werken, bijvoorbeeld als je je vanuit Nederland richt op de Amerikaanse markt.

Ook hier geldt weer dat bloggen een fantastische manier is om jouw website in het buitenland gevonden te laten worden en bezoekers naar je toe te trekken. Afgezien van de investering in tijd die nodig is voor het schrijven van de blog, kunt je verder zonder grote kosten toch een hoge positionering in Google realiseren.

Het belang van goede blog vertalingen

Het belang van goede blog vertalingen zal je niet ontgaan zijn als je bovenstaand gelezen hebt. Wanneer je in het buitenland je bedrijf op een professionele manier wilt positioneren, is een goede vertaling van je blogs onmisbaar.

Je wilt in het land van je doelgroep uiteraard niet overkomen als een buitenlander die halfslachtig iets geschreven heeft in een andere taal. Dit is funest voor een goede indruk en vooral een betrouwbare indruk. Je ontkomt er dus niet aan om je blogs perfect te vertalen. Hierbij is het extra belangrijk om ook te kijken naar culturele verschillen van je eigen land en het doel land, zodat je geen gevoelige snaren raakt en ophef creëert op de verkeerde manier.

 

Leestip: 5 top tips voor het schrijven van een goede blog

 

Blogs vertaald in elke gewenste taal

Textcase heeft jarenlange ervaring met het vertalen van blogs in elke gewenste taal. Door ons team van native vertalers, kunnen we een blog, met elk soort inhoud je kan bedenken, vertalen in de door jou gewenste taal. Naast dat een native vertaler al vrijwel perfect vertaalt, hebben we ook nog een controle door een tweede vertaler. Zo weet je zeker dat elke blog vertaling altijd precies het doel behaalt wat je wilt. Op deze manier helpt Textcase je met het vergroten van je internationale succes!

 

Wil je jouw blogs ook perfect vertaald hebben in een andere taal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.