Naast een continue doorzettende groei van social media, is het gebruik van video’s voor veel bedrijven tegenwoordig onmisbaar. Zeker de laatste twee jaar tijdens de coronavirus pandemie, is gebleken dat op afstand contact met je doelgroep onderhouden eigenlijk heel goed mogelijk is. Videomarketing is hierbij booming en een van de trends van 2021 op het gebied van het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën. We willen immers snel de aandacht van potentiele klanten trekken en vasthouden. Video is hiervoor uitermate geschikt. Om deze reden hebben wij onze 4 top trends voor optimale zichtbaarheid online door middel van videomarketing voor je op een rijtje gezet.

Veel ondernemers vinden het momenteel nog lastig om goede video’s te maken. Onbekend is hoe je videomarketing aanpakt, maar ook hoe je goede kwaliteit video’s maakt. Niet alleen de beeldkwaliteit moet goed zijn, maar ook de inhoud en de boodschap. Met onze tips en trends, weet je waar jij op moet letten én waar je op in kunt zetten de komende tijd. Zo kun jij ook profiteren van videomarketing in 2021! Binnenkort verschijnt ook een blog gericht op het daadwerkelijk maken van een goede video, zodat je daar ook direct mee aan de slag kan.

 

De voordelen van videomarketing

Eerlijk is eerlijk, videomarketing is niet de meest makkelijke manier van het promoten van je diensten of producten. Veel mensen kunnen wel een blog schrijven of iets met SEO doen, maar een goede video maken vergt net wat meer kennis, kunde én materiaal. Uiteraard kun je met de huidige smartphones best een mooie video maken, maar professioneel editen of foutjes wegwerken is dan toch weer lastiger.

Toch zijn er wel degelijk belangrijke en goede voordelen van videomarketing.

Een van de grote voordelen is het feit dat YouTube onderdeel is van Google en daarmee dus direct inhaakt op zoektermen en zoekresultaten. Omdat veel mensen tegenwoordig graag video’s kijken, komen video’s dus ook hoog in de resultaten van Google. Dit maakt het mogelijk om de vindbaarheid van je bedrijf een flinke boost te geven als je diverse leuke video’s maakt. Daarnaast zoekt een groot deel van de mensen tegenwoordig direct op plaatjes en video’s en dit maakt YouTube een zeer grote zoekmachine.

Veel experts zijn het er over eens dat video’s een hele goede ROI (Return On Investment) hebben. Dit maakt videomarketing dus bij uitstek geschikt voor het promoten van producten en diensten.

Video’s bieden daarnaast – mits goed gemaakt – een goede klantervaring en dragen bij een professionele indruk van je bedrijf. Door de juiste dingen te laten zien in een video, neemt ook het aantal vragen bij de helpdesk af, wat indirect natuurlijk winst is.

Tot slot zijn video’s zeer geschikt om internationaal in te zetten. Met een goede video kun je een gigantisch publiek bereiken. Voorwaarde is wel dat je bijvoorbeeld ondertiteling gebruikt om mensen in een andere taal te bedienen.

Textcase heeft vele grote films en allerlei soorten (bedrijfs)video’s ondertiteld. Wij werken hierbij voor de grootste bedrijven ter wereld, alsook politieke partijen en onderwijsvideo’s voor diverse universiteiten en hoge scholen. Hierbij ondertitelen we deze video’s naar elke gewenste taal in de wereld. Met deze ruime ervaring kunnen we ook een succesvolle ondertiteling voor jouw bedrijf garanderen. Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Belangrijke overwegingen rond videomarketing

Dat de voordelen van videomarketing groot zijn, betekent niet dat het voor iedereen geschikt is. Er zijn een aantal belangrijke overwegingen die je mee moet nemen in je besluit om te kiezen voor het gebruik van video’s. Dit zijn:

  • Heb je budget? Het maken van een goede en mooie video kost nu eenmaal geld. Heb je geen geld, wacht dan met videomarketing tot dit wel het geval is.
  • Je moet goed weten wat je boodschap is. Zorg dat helder is wat je wilt vertellen, omdat een video zonder boodschap vaak niet erg succesvol is.
  • Verwacht niet direct wonderen. Net als bij elke vorm van marketing, is het veelal niet zo dat je direct magische resultaten kunt verwachten.
  • Zorg dat je ofwel zelf tijd hebt om de video te maken en te editen, of huur iemand in die dit voor je kan doen. Begin er niet aan als je geen tijd hebt, of dus niemand in kunt huren.

Textcase Vertaalbureau - Videomarketing voor 2021 – onze 4 top trends voor optimale zichtbaarheid - livestreamen

De 4 tips voor optimale zichtbaarheid met videomarketing

Onze top trends voor optimale zichtbaarheid bieden de beste mogelijkheden om een goede – en hopelijk virale – video te maken. Dit zijn in 2021 de grote trends op het gebied van videomarketing.

Livestreaming

Livestreaming is een van de grote trends op het gebied van videomarketing op dit moment. Doordat een video live is, hebben kijkers een gevoel van betrokkenheid. Dit is goed te gebruiken door bijvoorbeeld vragen direct te beantwoorden in realtime.

Een groot voordeel van livestreaming is dat het relatief goedkoop is. In tegenstelling tot het maken van andere video’s, heb je geen productiekosten en kun je het gewoon met je telefoon of een losse camera doen.

Livestreaming is een prima optie voor bedrijven om producten aan te prijzen, om Q&A te doen, om een interview te geven of om een evenement te laten zien.

 

360 graden video’s

360 graden video’s zijn eigenlijk alweer een paar jaar oud, maar doordat ze zo afwijken van reguliere video’s, is het een perfecte manier van promotie. Met een 360 graden video neem je kijkers mee en biedt je een interactieve ervaring, wat meer indruk achterlaat dan een standaard video. Dit is een goede manier om een vakantie, locatie of een evenement aan te prijzen.

 

Podcasts

Podcasts zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit videomarketing. Een podcast is eigenlijk een audio-uitzending, waarbij ook beeld via een feed wordt aangeboden. Je ziet dit veel terugkomen bij onder andere radiozenders, waardoor luisteraars nu ook mee kunnen kijken in de studio. Podcasts zijn ook heel goed in te zetten voor evenementen, interviews of nieuws en actualiteiten.

 

Instructievideo’s

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mensen die iets kopen, maar niet de handleiding lezen. Ze gaan daarvoor op zoek naar instructievideo’s op bijvoorbeeld YouTube. Hiermee scoren instructievideo’s gigantisch! Heb jij een product waar een handleiding bij zit? Of biedt jij iets aan wat klanten in elkaar moeten zetten? Dan is een instructievideo ‘the way to go’. Maar ook video’s waarin je uitlegt hoe iemand het beste thuis kan sporten, hoe je de tuin moet inrichten, hoe je moet klussen, noem maar op. Met een instructievideo kun je een zeer breed en vooral groot publiek bereiken zonder dat je fysiek met ze af hoeft te spreken.

 

We hopen dat je met deze top trends op het gebied van videomarketing je voordeel kunt doen. Het is belangrijk om goed te kijken naar wat je wilt vertellen en wat je mogelijkheden zijn op het gebied van tijd en geld. Is dat allemaal in orde, dan kun je ontzettend goed scoren met videomarketing en je bedrijf een grote boost geven in online zichtbaarheid.

Heb je nog vragen of heb je een opmerking? Laat het ons weten. We horen graag van je en helpen je waar we kunnen.