Als je op reis gaat, dan is het fijn en handig als je je verstaanbaar kan maken. Dankzij de supercomputer in je broekzak of aan je pols, is een andere taal ineens niet meer zo’n grote barrière. Met een vertaal app kun je in no-time gesproken taal vertalen naar de gewenste taal. In deze blog laten we je de 5 beste vertaal apps zien voor als je op reis gaat. Ideaal voor als je deze zomer in het buitenland op vakantie gaat.

 

Met een vertaal app op je telefoon, wordt het ineens heel makkelijk om je in het buitenland verstaanbaar te maken. Het principe is heel simpel. Je spreekt iets in, in je eigen taal en de app vertaalt het in gesproken naar de gewenste taal. Ben je op vakantie en begrijp je niet wat er gezegd wordt, dan kun je je gesprekspartner simpelweg vragen om even in je telefoon te praten, waarna je in je eigen taal weet wat er gezegd is. Zo kunnen jullie in principe geheel helder met elkaar spreken, zij het met een tussenweg.

De apps die je hiervoor kunt gebruiken zijn beschikbaar voor zowel iOS als Android en ze vertalen direct wat je aan input levert. Super handig en gemakkelijk.

Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat van zulke apps te vinden in iTunes of Google Play. Om je te helpen met het maken van je selectie, hebben we de beste 5 voor je op een rijtje gezet.

 

Leestip: de 8 beste boeken voor deze zomervakantie

 

iTranslate

Een van de meest populaire vertaal apps van dit moment is iTranslate. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en wordt door veel gebruikers met 4 of 5 sterren gewaardeerd. Met de gratis versie kun je allemaal standaard zinnen vertalen in ruim 100 talen, maar de echte voordelen komen bij de betaalde versie. De pro versie biedt namelijk ook voice-to-voice vertalingen (de eerder genoemde manier om rechtstreeks met elkaar te praten), foto vertalingen en meer. Je kunt dus gewoon een foto maken van bijvoorbeeld een poster en deze wordt dan direct voor je vertaald. Super handig!

Er is ook nog iTranslate Voice, die zich alleen richt op voice-to-voice vertalingen in 42 talen.

 

Google Translate

Google Translate is een van de meest bekende vertaal apps in de wereld. Niet alleen is er een app voor zowel iOS en Android, maar ook is er een gewone webversie. De webversie staat niet bekend als super nauwkeurig, maar voor veel niet-zakelijke doelen is het prima geschikt. De app biedt allerlei handige vertaalopties, zoals stem vertalingen, maar ook de foto optie om een verkeersbord of stuk tekst te fotograferen en vervolgens te vertalen. Met ruim 100 talen kun je overal wel terecht met Google Translate.

 

SayHi

SayHi is een andere handige en goede vertaal app. Je hoeft met deze app nooit te typen; spreek in wat je vertaald wilt hebben en je hebt het resultaat in een van de 90 talen die de app ondersteunt. Je kunt ook kiezen hoe snel je wilt dat de app jouw vertaling voorleest, dus je kunt snel of langzaam met iemand anders praten via de app. Wat wil je nog meer.

 

Leestip: 7 dingen die je niet moet vergeten op je buitenlandse vakantie

 

Microsoft Translator

Microsoft staat bekend om zijn uitgebreide software en apps en ook deze app is geen uitzondering. Microsoft Translator biedt alles wat je op vakantie of tijdens je reis kan wensen als het om vertalingen gaat. Je hebt opties als foto vertalingen, tekst- en stemvertalingen en de mogelijk om met 100 mensen tegelijk te praten in verschillende talen. Dit maakt de app ook geliefd in de zakenwereld. De app is voor iOS en Android beschikbaar.

 

Waygo

Waygo is een app die zich richt op de Aziatische markt. De app vertaalt namelijk alleen van en naar Chinees, Japans en Koreaans. Het is wel een super handige app die geen netwerk nodig heeft om te functioneren. Dus zelfs midden in het oerwoud kun je uit de voeten. De app heeft een camera functie waarmee je een foto maakt en die super snel vertaalt. Dit is met name handig in bijvoorbeeld een restaurant. Met de gratis versie kun je per dag 10 vertalingen doen, maar de pro versie biedt ongelimiteerde vertalingen.

 

Maak jij gebruik van een vertaal app als je op reis gaat? Welke is jouw favoriet?